Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri07082020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Prve sijede i impotencija

prve_sjede

Stara poslovica kaže da nisi mlad (ili star) onoliko koliko imaš godina života, već onoliko koliko se osjećaš starim ili mladim. Najnovije je istraživanje sada pokazalo da se žene starima osjećaju s navršenih 29 godina, dok se muškarci osjećaju starima tek s 58 godina.

Četvrtina žena priznalo je da se počinju smatrati starima onda kada u kosi opaze prvu sijedu, dok se kod muškaraca prve misli od starosti javljaju tek kada počnu zamjećivati probleme u krevetu.

Istraživanje, koje je provedeno na više od tisuću ispitanika, pokazalo je da deset posto žena smatra da su počele starjeti kada zamijete da njihova nekoć mladenačka koža više nije tako lijepa.

Čak pedeset posto žena osjeća se mladima do onog trenutka kada primijete da im stražnjica i grudi više nisu čvrste, što je često uzrokovano rođenjem djeteta ili dojenjem, dok je njih tri posto priznalo da se smatraju postarijima kada zamijete da se ponašaju poput svojih majki.


S druge strane, muškarci prvi put pomisle da su ostarjeli tek kada zakažu u krevetu, a 22 posto muških ispitanika priznalo je da se starima osjećaju kad pomisle da im je glazba u kafićima previše glasna


'U našem društvu atraktivnost žene prilično je bitna. Muškarci ne moraju nužno biti zgodni i lijepi, ali iz nekog razloga za žene je bitno da izgledaju reprezentativno. Časopisi stalno promoviraju mladost i prepuni su mladih, atraktivnih modela. Žene se počinju osjećati starima u trenutku kada se više ne mogu poistovjetiti s modelima s naslovnica', kazao je psiholog Cary Cooper s Lancaster Universityja.

izvor revija.in