Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Čet05282020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Dvogodišnjak inteligentniji od Obame i već postao član Mense

mali genijalac

Dvogodišnji Britanac Adam Kirby je najmlađi član Mense u povijesti. S kvocijentom inteligencije od 141 je inteligentniji od većine svjetskih lidera i znanstvenika, a samo ga četiri boda djele od statusa genijalca.

Već sad uspješno uči četiri jezika te se služi računskim operacijama i računalom. Njegovi roditelji vjeruju da njegov dvomjesečni brat Ethan krije još veći potencijal.

Inteligentniji od Obame
Ovaj maleni Britanac najmlađi je član Mense, a već sad je inteligentniji od svjetskih lidera poput Davida Camerona i Baraca Obame. Adam je po svemu sudeći jedan od prvih "primjeraka" genijalaca nove generacije. Već sada broji do 1000, uči četiri jezika te čak i vlastoručno piše slova i brojeve dok ih, zanimljivo, sva zna i na tipkovnici.
- Mi se trudimo razviti njegovu inteligenciju već od drugog mjeseca života. Vjerujem da se tako razvio zato što smo našli način da ga zainteresira za učenje. Njegove su mogućnosti goleme, zaključio je Adamov otac Dean Kirby.


Mlađi brat krije još veći potencijal
Da su dječakove sposobnosti zaista velike dokazuje podatak da je sam naučio ići na kahlicu sa samo godinu dana i to nakon što je o tome pročitao knjigu. U dobi od nešto više od dvije godine zna sve planete solarnog sustava i kemijske elemente, a s lakoćom zbraja i oduzima. Njegovi roditelji vjeruju da će njegov mlađi brat, dvomjesečni Ethan, razviti još veće mogućnosti.

- Vjerujem da će se razvijati još brže, jer smo mi sada iskusniji, a i imate će i brata Adama da ga podučava, zaključio je ponosni otac.

PREES GIP-a