Dva fratra blizanca umrla istoga dana

braca_fratri

Jednojajčani blizanci, franjevački svećenici Julian i Adrian Riester, koji su se tijekom života vrlo rijetko razdvajali, umrli su istoga dana, u samo nekoliko sati razlike, obojica od srčanog udara u 92. godini, prenosi BBC.

Julian i Adrian Riester pohađali su školu zajedno, zajedno su putovali, a i franjevačkom redu pristupili su zajedno. Rođeni su u Buffalu.

Dugo su živjeli u državi u New York, a potom su se zajedno preselili na Floridu. Veći dio života proveli su samostanu na Sveučilištu sv. Bonaventure u New Yorku.

- Ovo je gotovo poetičan završetak njihovih iznimnih i međusobno isprepletenih životnih priča, rekao je glasnogovornik Sveučilišta sv. Bonaventure Tom Missel.

- Kada shvatite da su njih dvojica gotovo sve u životu radili zajedno, ne iznenađue previše činjenica da su umrli istoga dana, rekao je Missel.

Na njujorškom sveučilištu radili su kao vrtlari i stolari i, kako su rekla njihova franjevačka braća, bili su iznimno spretni, piše Hina.

U muškome samostanu sv. Bonaventure živjeli su u odvojenim sobama, no dijelili su isti telefon koji je istodobno zvonio obojici. Blizanci, čija su prava imena Jerome i Irving, niikad nisu otkrili tko je od njih dvojice rođen prvi.

Preuzeto s bitno.ba