Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto11192019

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Grom pogodio 13- godišnjeg dječaka, u petak 13-tog, u 13 sati i 13 minuta

Da je petak 13. za neke nesretan datum pokazuje i slučaj 13-godišnjeg dječaka kojeg je u 13.13 sati pogodila munja. Grom je dječaka pogodio na "Lowestoft Seafront Air Festivalu", a medicinsko osoblje koje mu je ukazivalo pomoć zaprepastilo se kada je pogledalo na sat i vidjelo vrijeme. Dječaka je grom pogodio u 13.13 sati, piše "Daily Mail". Neimenovani dječak prošao je s lakšim opekotinama, a prebačen je u bolnicu, gdje će se oporavljati. Još dvije osobe su pretrpjele udar groma, a obje su u tijekom udara držale kišobran.

 

 

Rex Clark, šef tima Hitne pomoći koji je  radio na festivalu rekao je da je tijekom dana padala jaka kiša. U podnevnim satima nebom se prolomila munja.

"Dobili smo poziv da je nekoga udario grom i odmah smo otišli na mjesto događaja. Munje mogu uzrokovati srčane zastoje, ali kada smo stigli dječak je bio svjestan i disao je normalno", rekao je Clark.

On je dodao da su intervenirali u još dva slučaja koja su se dogodila u razmaku od 20 minuta. Sve tri osobe su držale kišobrane, koji su privukli elektricitet.