Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Čet05282020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Dizajnirajte vlastitu igricu!

koduKodu je novi vizualni programski jezik napravljen za stvaranje igara. Osmišljen je da bude dostupan za djecu i zabavan za svakoga. Nudi specijalizirane jedinice za vertikalno komuniciranje izvedeno iz scenarija igre. Kodu je prvi put otkriven na prošlogodišnjem CES-u za Xbox 360. Sada je dostupan za PC kao javna beta inačica, a kako bi bio atraktivniji za škole. Škole ne trebaju nikakvu posebnu opremu.


Učenici mogu početi graditi svjetove samo sa računalom i tipkovnicom.  Kroz Kodu, Microsoft uvodi djecu u programiranje pomažući im unaprijediti njihov dizajn, znanje matematike i vještine rješavanja problema.  Programski jezik također potiče studente da se uistinu bave s računalima, umjesto da ih pasivno doživljavaju.


Sa Kodu brzim kontrolama za unos i njegovim intuitivnim crtanim simbolima, omogućeno je definiranje pravila igre na vrlo jednostavan način, umjesto da se koristi neki složen programski jezik. Jezik je doista jednostavan i potpuno icon-based.  Program je izraženi i u fizičkom smislu, koristi koncepte kao što su vid, sluh, i vrijeme za kontrolu karaktera ponašanja.  Iako ne kao klasični programski jezici, Kodu može izraziti napredne koncepte dizajna igre u izravnom i intuitivnom načinu, piše Računalo.com.


Microsoft Research poziva korisnike da kreiraju vlastite svjetove i nastave razvoj igara. Svatko sa sedam godina do 77 može stvoriti igru u nekoliko minuta. Kodu je preuzet više od 200.000 puta, prema Microsoft.


Preuzeto sa dnevnika.ba