Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri07082020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Kako se osloboditi bolova u leđima, zglobovima i nogama

bol u ledjima i vratu

Davno sam pročitala savjet jednog vojnog ljekara o tome kako održati zglobove u dobrom stanju i istovremeno otkloniti mnoge probleme vezane za njih. Provjerila sam na sebi, svojim prijateljima i uvjerila sam se da je ovaj recept zaista – jedno čudo!

Ovaj recept ću podijeliti sa vama, koji imate problema sa bolovima u zglobovima, leđima, nogama, vratu itd.
Recept glasi ovako:

    Kupiti u bilo kojoj prodavaonici 150 grama bilo kojeg jestivog želatina, sa voćnim ukusom ili bez, svejedno ( 150 grama je dovoljno za liječenja od mjesec dana).
    Uvečer sipajte 5 grama želatina (dvije ravne žlice) u četvrt čaše sa hladnom (iz hladnjaka) vodom.
    Pomiješajte i ostavite da stoji do ujutro (van hladnjaka)
    Želatin će nabubriti i pretvorit će se preko noći u žele.
    U jutro popijte smjesu na prazan stomak. Možete dodati sok, vodu sa medom ili pomiješati smjesu sa jogurtom ili kiselim mlijekom ili na bilo koji drugi način koji vama odgovara.

Funkcionira tako, da ljudi koji su se žalili na bolove u zglobovima, leđima, nogama, bolove u kičmi, vratu itd., poslije tjedan dana prestaju da ih primjećuju!

Dužina liječenja je mjesec dana. Zatim se može ponoviti za 6 mjeseci. Ovo je način da se obnovi „podmazivanje“ zglobova. A od zdravih zglobova zavisi i normalan rad mnogih organa, jer sve je u našem organizmu povezano.

Jedino „NE“ –  mnogi ne vjeruju. Skupi lijekovi protiv bolova puni kemije za nekoga su jedino rješenje, a tako „primitivno“, ne zahtjevno liječenje ne ulijeva baš povjerenje.
Zašto je želatin toliko koristan za zglobove?

Želatin – proizvod životinjskog porijekla, dobijen u rezultatu prerade vezivnog tkiva krupne rogate stoke – tetiva, kostiju, hrskavica, je ustvari kolagen u najčistijem obliku. Pozitivno djeluje na stanje unutrašnjih vlakana i sitnih sudova. U sebi posjeduje dvije aminokiseline: prolin i hidrosiprolin, koji imaju pozitivan uticaj na oporavak vezivnog tkiva. Želatin je u stanju da poveća rast i obim vezivnog tkiva, sto je veoma važno kod bolesnih zglobova.

Želatin je koristan proizvod izuzetnog kvaliteta za poboljšanje zdravlja:

    - jača zglobove i srčani misić
    - poboljšava metabolizam
    - povećava mentalnu sposobnost
    - održava zdravo stanje kože
    - daje elastičnost i snagu tetivama i ligamentima
    - sprječava razvoj osteoporoze i osteoartritisa
    - dovodi do poboljšanja rasta i strukture kose i noktiju
    - nezamjenjiv kod displazije

Iz osobnog iskustva mogu vam reći da su zaista za samo 7 dana prestali bolovi u kičmi i u kočenost u vratu, koje sam osjećala već više mjeseci, jer moj posao vezan je za duže sjedenje za računarom. Poslije liječenja od mjesec dana osjećala sam se mnogo bolje, bolovi u leđima su nestali!