Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub11282020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

13 načina kako da vas dijete posluša

13 savijetaBože, ovo dijete je nemoguće! Ne znam sto ću s tobom!, neki su od uobičajenih vapaja roditelja kad nikako ne uspijevaju smiriti djecu ili ih navesti na posluh. No, za sve ima lijeka pa i za bolje odnose između nestrpljivih roditelja i njihovih potomaka.

Opširnije:13 načina kako da vas dijete posluša

Što umjesto batina?

nasiljeSvakom djetetu su potrebni poštovanje, fizička dobrobit, pohvala, pažnja, povjerenje, ljubav. Nježno roditeljstvo zahtjeva vještine, znanja i stav da djecu ne treba tući nego ih tretirati s poštovanjem, ljubavlju i osjećajima da su vrijedni. Ponekad roditelji ne žele povrijediti djecu, ali se nađu u situacijama kada njihove želje za kontroliranjem su jače od želja da ne povrijede.

Opširnije:Što umjesto batina?

Osuđena prija rođenja

embrioGodišnje se ubija pobačajem u svijetu preko 45 milijuna djece (svakoga dana oko 140 tisuća, svakoga sata 5800, svake minute oko 100). Molimo zajedno protiv ovog zla jer svaki život je podjednako vrijedan. Pročitajte priču nerođne djevojčice.

Opširnije:Osuđena prija rođenja

Odvikavanje od pelena

odvikavanje od pelenaUspostava mokrenja i stolice kod djece vezana je uz razvoj govora. Dijete zna signalizirati da se nešto događa. Ne trebamo pretjerivati. Ako želimo ubrzati razvoj odvikavanja od pelena – nesvjesno ga možemo usporiti te izazvati otpor kod djeteta koji se ispoljava raznim psihološkim smetnjama.

Opširnije:Odvikavanje od pelena

Koliko košta čudo

koliko kosta cudoOvo je istinita priča o osmogodišnjoj djevojčici koja je znala da ljubav može biti čudesna. Njen mali brat trebao je umrijeti zbog tumora na mozgu. Roditelji su bili siromašni, ali su založili svu imovinu i učinili sve da ga spase.

Opširnije:Koliko košta čudo

Pepeljuga

pepeljugaOboljela žena nekog bogatog čovjeka pa kad je osjetila da joj se približava smrt, pozvala svoju jedinicu kćer postelji te joj rekla: Drago dijete, budi čedna i dobra pa će ti uvijek dobro biti; ja ću s neba gledati na tebe i bit ću uza te.

Opširnije:Pepeljuga

Dječji podsjetnik roditeljima

darovitostNemojte o mom ponašanju diskutirati za vrijeme svađe. Ne znam zašto onda slabo čujem, a i nisam sklon suradnji. U redu je da se poduzmu potrebne mjere, ali diskusiju odložite za kasnije ...

Opširnije:Dječji podsjetnik roditeljima

Brzopletost

brzopletostU osnovi brzopletost je kratki raspon pažnje, a i ta fluktuirajuća pažnja, ukoliko se brzopletaš baš i ne koncentrira, nije jako intenzivna. Nered u govoru posljedica je nereda u mislima, ali da bismo ga prepoznali, nered u mislima mora se nekako očitovati.

Opširnije:Brzopletost

Hrvatski genijalci dolaze iz Ljubuškog

genijalci primoracImati troje djece danas je rijetkost. Imati trojke, troje djece rođene istog dana, još je veća rijetkost. A imati trojke, dva sina i kćer, koji su završili gimnaziju s prosjekom 5,0 i više je nego rijetkost. No oni postoje, žive u Hercegovini, u Ljubuškom, gdje su upravo završili gimnaziju i spremaju se za prijemni ispit za fakultet.

Opširnije:Hrvatski genijalci dolaze iz Ljubuškog

Darovitost

darovitostDarovitost možemo definirati kao sklop osobina i sposobnosti koje djetetu omogućuju da u jednom ili više područja postiže natprosječne rezultate. Djeca su u današnje vrijeme izložena brojnim izvorima informacija iz svoje okoline.

Opširnije:Darovitost