Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned07122020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Divni razlozi za čestu molitvu krunice

krunica

Otac Gabriel Amorth, glavni vatikanski egzorcist, piše: Jednom je  moj prijatelj, tijekom egzorcizma, čuo đavla kako govori: «Svaka Zdravo Marija je kao udarac po mojoj glavi. Kad bi kršćani znali kako je moćna krunica, to bi bio moj kraj.»

Tajna koja ovu molitvu čini  toliko moćnom jest u tome što je to ujedno i molitva i meditacija. Upućena je Ocu, Blaženoj Djevici i Presvetom Trojstvu, a predstavlja meditaciju usmjerenu na Krista.

Na gornje razmišljanje, ja ću dodati: Molim vas, izgovarajte svaku riječ čisto i jasno. Nemojte iskrivljavati riječi. Nemojte izgovarati prije nego predmolitelj završi svoju rečenicu, odnosno prije nego završe oni koji odgovaraju, ako ste vi predmolitelj. Imajte na umu da oni tada razgovaraju sa Marijom našom Majkom, a nije uljudno govoriti dok netko drugi govori.

Kad se moli krunica zajednički, onda mole samo dvoji: predmolitelj i oni koji odgovaraju. Svaki govori  Blaženoj Majci i pažljivo osluškuje njezin odgovor u svome srcu dok se usredotočuje na sliku pred sobom, u razmatranju otajstva koje se moli, na njegovo tumačenje i primjenu u svojim životima. Širite ovu moćnu egzorcističku molitvu, krunicu, koja uključuje Oče naš, predivnu molitvu koja se moli pet puta tijekom moljenja svake pojedine desetice otajstava krunice, poduprtih moćnim mlitvama Naše Majke koja moli s nama, dok mi izgovaramo 53 Zdravo Marije.

Vječni Otac je, u viđenju jednog mojega prijatelja, objasnio našoj skupini što se događa dok mi molimo krunicu, rekavši:

«Dok vi molite – Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grješnike sada… - Blažena Djevica odmah dolazi k vama da moli s vama. I, Ona ne dolazi sama. Ona dovodi anđele sa sobom. I to ne jednoga ili dvojicu, jer Ona je Kraljica anđela, pa cijeli korovi anđela dolaze s njom. A kako su Ona i Isus sjedinjeni u srcu i ne mogu biti odvojeni, ona dovodi i Isusa. A Isus ne može biti odvojen od Presvetoga Trojstva, te On dovodi sobom Oca i  Svetoga Duha sa sobom. A tamo gdje je  Presveto Trojstvo, tamo je sve stvorenje, pa ste vi okruženi takvom ljepotom i svjetlom, da to uopće ne možete u ovom životu zamisliti.

Vaša Majka dolazi kao Naša Gospa od Milosti, s ispruženim rukama. Zrake svjetla zrače iz njenih ruku, probadajući vaše tijelo, liječeći vas i ispunjavajući vas milostima. To je naša baština koja se izlila iz Isusova srca na križu, u trenutku kada je vojnik probo Njegovo  Srce kopljem, u jedinu čistu posudu spremnu da primi takve milosti u tom trenutku, vašu Majku. Stoga, dok molite krunicu, ili samo odgovarate – Sveta Marijo..- vi primate svoj dio ovih milosti.» On je tada također kazao:

«Nitko tko ide k Mariji i moli krunicu, ne može biti napadnut od Sotone.»

Je li, onda, čudno što je svatko tko moli krunicu iz srca, tako blagoslovljen i zaštićen, te tako moćan u svojoj molitvi za druge?

Molim vas, poašaljite ovaj članak svim katolicima koje imate u adresaru, i zamolite ih da i oni šalju svakome tko vjeruje u Boga.