Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri07152020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Savjeti za kupovanje najboljih namirnica

Jedna od najboljih odluka koju možete donijeti za svoje zdravlje je da se odlučite zdravije hraniti. Više voća i povrća, manje masne hrane i slatkog zasigurno će uroditi plodom. Ipak, dobra priprema je osnova svega, zato pogledajte savjete i trikove kako pametno kupovati zdrave namirnice.

- Uvijek pokušajte odabrati svježe i kvalitetne namirnice, bez dodataka i konzervansa.

- Ako već volite i kupujete hrenovke ili šunku, odaberite one koje sadrže puno mesa. Bolje je malo više potrošiti, ali jesti zdravije.

- Meso mora imati svoj specifičan miris. Ne ustručavajte se pomirisati ga u trgovini, pogotovo ako se radi o svinjetini ili govedini.

- Kad birate ribu, dobro pazite na njezin izgled. Svježa riba ima sjajnu kožu, izbuljene oči i škrge crvenkaste boje. Prstom dodirnite meso i uvjerite se je li dovoljno čvrsto. Osim toga, ribe koje stoje na pultu u trgovini trebale bi biti posipane smrvljenim ledom.

- Volite losos? Kvalitetni losos ima čvrsto meso koje se na raspada, a miris mu je ugodan. Znajte i da je losos masniji što mu je meso crvenije.

- Kvalitetno voće na površini nije oštećeno. Pogledajte i iz koje zemlje dolazi voće. Ako kupujete već narezano voće, birajte ono koje se nalazi u hladnjacima. Svaki paketić trebao bi imati naveden rok trajanja.

- Namirnice koje se brzo kvare (salate, salame, kolači i torte) uvijek pojedite prije isteka roka trajanja. Ne valja ih dugo držati niti u hladnjaku.(metro-portal.hr)

###BLANK###