Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub11282020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Pjena za brijanje radi čuda

pjena za brijanjeAko mislite da je pjena za brijanje jednonamjenska stvar, varate se, začudo. Naime, pjena koja vam služi za otklanjanje dlaka sa lica, također možete biti zamjena za nekoliko sredstava za čišćenje i još štošta drugo.

Opširnije:Pjena za brijanje radi čuda

Čuvajte se zaraza na bazenima

S visokim temperaturama okrećemo se svim mogućim načinima osvježavanja. Oni koji nisu mogli pronaći svježinu na moru imaju na raspolaganju rijeke, jezera ili bazene. Kod ovih posljednjih valja biti posebno oprezan: nedavnom je američkom anketom ustanovljeno kako 17 posto odraslih osoba mokri u bazen!

Opširnije:Čuvajte se zaraza na bazenima

Genijalan način da vaše stare starke zablistaju poput novih

starkeStarke definitivno spadaju u jedan od takozvanih svevremenskih odjevnih predmeta. Premda je tržište prepuno raznoraznih dezena i boja, mnogi su ipak najskloniji "običnim" bijelim starkama.
Kao i s drugim bijelim stvarima, tako je i starkama problem kada je riječ o flekama i mrljama. No, otkrivamo vam način na koje će vaše stare bijele starke bez puno muke biti kao nove.

Opširnije:Genijalan način da vaše stare starke zablistaju poput novih

Kako pravilno osušiti kosu?

Kupili ste vrhunski šampon, pažljivo ste oprali kosu i vlasište, a onda sve uprskali nepravilnim sušenjem kose? Vrijeme je da naučite kako ostvariti vrhunske rezultate njege.

Opširnije:Kako pravilno osušiti kosu?

Čudo koje stvara Coca-Cola

coca cola1Jedan od sastojaka koji se nalazi u Coca-Coli je soda bikarbona, a riječ je o alkalnoj supstanci koja može itekako pomoći u čišćenju, kako prostora u kojem živite, tako i vašeg tijela i stvari koje posjedujete.

Opširnije:Čudo koje stvara Coca-Cola

Manje gledanja televizije čini djecu fizički aktivnom

Djeca čiji roditelji određuju granice na vrijeme koje provode uz televizor imaju veće šanse da će sudjelovati u nekoj fizičkoj aktivnosti. Zdravstvene organizacije tvrde da djeca starija od dvije godine ne bi smjela provodite više od jednog do dva sata ispred televizije dnevno.

Opširnije:Manje gledanja televizije čini djecu fizički aktivnom

Sjedite manje i živite duže!

Novo istraživanje pokazalo je da se sjedenjem povećava rizik za prijevremenu smrt. Znanstvenici iz Američkog društva oboljelih od raka u razdoblju od 1993. do 2006. ispitali su 123.216 ljudi o količini vremena koje provedu sjedeći, kao i o količini vremenu koje provedu u raznim fizičkim aktivnostima.

Opširnije:Sjedite manje i živite duže!

Čuvarkuća liječi opekline i uhobolju

Čuvarkuća je mala trajna biljka koju karakterizira mnoštvo debelih i mesnatih listova okupljenih u rozetu koja raste u blizini tla. Tijekom ljeta (iako ne svake godine) iz nje izraste 30 do 40 centimetara visoka stabljika koja na vrhu ima mnoštvo zvjezdastih cvjetova.

Opširnije:Čuvarkuća liječi opekline i uhobolju

Koja sjenila najbolje pristaju vašim očima?

Uskladite sebe i make up koji nosite. Kako koži paše određena nijansa pudera, tako i boja očiju 'voli' pojedina sjenila više od ostalih. Iako je to uvelike stvar ukusa, evo nekoliko savjeta za ljepši pogled.

Opširnije:Koja sjenila najbolje pristaju vašim očima?

Kako pravilno čistiti uši?

Uho je dio slušnog organa, a sastoji se od tri dijela – vanjskog, srednjeg i unutarnjeg uha. Vanjsko uho i srednje uho su uglavnom odgovorni za sluh, dok je unutarnje uho odgovorno za sluh i ravnotežu. Uši se trebaju redovito čistiti, kako bi se spriječile infekcije ili gubitak sluha, zbog pretjeranog nakupljanja cerumena.

Opširnije:Kako pravilno čistiti uši?