Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub07112020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Banjalučanin dužan 23.800 KM za prometne prekršaje

auto-kazne

Banjalučanin Ivan Zadković svojevrsni je rekorder u Bosni i Hercegovini po broju prijava koje mu je policija ispostavila zbog različitih prometnih prekršaja, a ne plati li uskoro nešto više od jedanaest tisuća eura kazni, koliko je zbog toga dužan državi, uskoro će završiti u zatvoru.

Zadković, kojemu je tek 25 godina, nikada nije položio vozački ispit, no to mu nije smetalo da godinama vozi iznajmljene automobile i motocikle pri čemu je napravio brojne prometne prekršaje.

Do sada je tako "zaradio" čak 107 prekršajnih prijava, za što su mu određene kazne u ukupnom iznosu od 23 tisuće i 800 konvertibilnih maraka.

Uz sve to nakupio je toliko kaznenih bodova da u BiH nikada neće moći polagati vozački ispit.

Sukladno zakonskim odredbama država bi Zadkoviću kazne mogla naplatiti tako što bi mu zaplijenila imovinu, no problem je u tome što on ne posjeduje ništa što bi bilo upisano na njegovo ime. Stoga će kazne za počinjene prekršaje morati "platiti" tako što će odležati 238 dana u zatvoru.

Zadkoviću to, međutim, neće biti i prvi susret sa zatvorom, jer mu je sud u Banjoj Luci 2008. godine već odredio zatvorsku kaznu od godinu i pol zbog nasilničkog ponašanja, a uz to mu je izrekao i novčanu kaznu od tri i pol tisuće KM, pišu Nezavisne novine.

Preuzeto s: Bitno.ba