Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub07112020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Srbi napravili 'super-auto' brže od slovenskog

srbijanski_automobil

Nedugo nakon što su Slovenci objavili vijest o svom super-automobilu vrijednom više od milijun eura, oglasili su se i Srbi. Tvrde da imaju još bolji model, kojemu će do stotke trebati 2,3 sekunde. Slovenci su predstavili Shayton Equilibrium, koji će, ukoliko zaživi proizvodnja, razvijati više od 1.000 konjskih snaga i juriti više od 400 kilometara na sat, a stajat će preko milijun eura.

Nedugo nakon toga srbijanska tvrtka Zoragy Studio predstavila je koncept koji ispod karoserije krije električni i benzinski V6 motor iz Honde, koji proizvodi oko 295 KS.

I to nije jedini koncept koji će izaći iz tog studija. Najnoviji prototip radi se na osnovi BMW-a 850 i kombinira elektromotor s benzinskim V12 motorom. Njegov izgled i dalje se čuva u tajnosti.

Srbijanski automobil će biti brži od slovenskog jer će mu od nule do stotke trebati svega 2,3 sekunde, dok Shayton Equilibriumu treba 2,9.

Iz studija za lokalne medije poručuju da je 80 posto posla na najnovijem modelu napravljeno, ali nedostaje još 120.000 eura da bi bio završen. I Slovencima je za dovršetak Shaytona i planiranu proizvodnju od 20 primjeraka godišnje potrebna financijska potpora.

JAVNO.ba