Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri10162019

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Velika Gospa

Danas je svetkovina Marijina uznesenja na nebo Velike Gospe. Svima koji nose ime Marija čestitamo imendan! Kod nas je to crkveni i državni blagdan. To znači da je Velika Gospa ostala zapamćeni znak ne samo na putu Crkve, nego i na putu hrvatskog naroda.

Opširnije:Velika Gospa

Sveti Antun Padovanski – svetac cijeloga svijeta

Danas je sveti Antun, stoga svima onima koji nose to ili njemu sično ime čestitamo imendan. Riječ je o jednom od najomiljenijih svetaca u čitavoj Katoličkoj Crkvi, kojega se časti ne samo u Padovi, gdje je podignuta prekrasna bazilika u kojoj se čuvaju njegovi posmrtni ostaci, već i u cijelom svijetu.

Opširnije:Sveti Antun Padovanski – svetac cijeloga svijeta

Sveti Marko, evanđelist

sveti marko evaDanas se slavi Sv. Marko evanđelist. Svima onima koji nose ovo lijepo ime čestitamo imendan, a župljanima župa u kojima se slavi blagoslov polja neka Sv.Marko zaštiti od munje, grada i zla vremena te obogati plodove njihovih njiva. O životu svetoga Marka ne znamo mnogo. Ono najznačajnije o njemu govori nam zapravo njegovo evanđelje.

Opširnije:Sveti Marko, evanđelist

Duhovi - Nedjelja pedesetnice

Dragi prijatelji, dragi vjernici i kršćani! Danas slavimo Duhove - Nedjelju Pedesetnice. Ovaj veliki blagdan spominje se također i kao rođendan Crkve jer se spominjemo slavnog događaja kada je Isus nakon svoga uskrsnuća apostolima i vjernima svojim poslao Duha Svetoga čijom su snagom kršćani poslije ispovijedali vjeru u Isusa Krista i propovijedali Radosnu Vijest.

Opširnije: Duhovi - Nedjelja pedesetnice

Sveti Josip zaručnik Blažene Djevice Marije

Danas 19. ožujka je Sveti Josip zaštitnik Crkve, zaštitnik našega hrvatskoga naroda, obitelji, zaštitnik umirućih..., svima koji nose ovo prekrasno katoličko ime želim sretan imendan!

Opširnije:Sveti Josip zaručnik Blažene Djevice Marije