Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pet07192019

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Sveti Antun Padovanski – svetac cijeloga svijeta

Danas je sveti Antun, stoga svima onima koji nose to ili njemu sično ime čestitamo imendan. Riječ je o jednom od najomiljenijih svetaca u čitavoj Katoličkoj Crkvi, kojega se časti ne samo u Padovi, gdje je podignuta prekrasna bazilika u kojoj se čuvaju njegovi posmrtni ostaci, već i u cijelom svijetu.

Opširnije:Sveti Antun Padovanski – svetac cijeloga svijeta

Duhovi - Nedjelja pedesetnice

Dragi prijatelji, dragi vjernici i kršćani! Danas slavimo Duhove - Nedjelju Pedesetnice. Ovaj veliki blagdan spominje se također i kao rođendan Crkve jer se spominjemo slavnog događaja kada je Isus nakon svoga uskrsnuća apostolima i vjernima svojim poslao Duha Svetoga čijom su snagom kršćani poslije ispovijedali vjeru u Isusa Krista i propovijedali Radosnu Vijest.

Opširnije: Duhovi - Nedjelja pedesetnice

Sveti Josip zaručnik Blažene Djevice Marije

Danas 19. ožujka je Sveti Josip zaštitnik Crkve, zaštitnik našega hrvatskoga naroda, obitelji, zaštitnik umirućih..., svima koji nose ovo prekrasno katoličko ime želim sretan imendan!

Opširnije:Sveti Josip zaručnik Blažene Djevice Marije

Sveti Marko, evanđelist

sveti marko evaDanas se slavi Sv. Marko evanđelist. Svima onima koji nose ovo lijepo ime čestitamo imendan, a župljanima župa u kojima se slavi blagoslov polja neka Sv.Marko zaštiti od munje, grada i zla vremena te obogati plodove njihovih njiva. O životu svetoga Marka ne znamo mnogo. Ono najznačajnije o njemu govori nam zapravo njegovo evanđelje.

Opširnije:Sveti Marko, evanđelist

Valentinovo-dan zaljubljenih

Danas je Valentinovo, svima koji nose ovo prelijepo ime čestitamo imenadan. Ovo je blagdan kada se daruju zaljubljeni diljem svijeta slaveći tako svoju ljubav. Taj romantični blagdan koji je ne tako davno stigao u naše krajeve, nosi ime po Sv. Valentinu. Postoji mnogo tumačenja o nastanku Valentinova, no jedno je sigurno a to jest da je ime dobio po rimskom svećeniku Valentinu.

Opširnije:Valentinovo-dan zaljubljenih