Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pet02212020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Sv. Ivan Krstitelj

kip sv iveDanas je blagdan Svetog Ivana Krstitelja. Svima koji nose ime Ivo, Ivan, Ivica, Ivek, Ivana, Ivanko, želimo sretan imendan! Ivan znači: Bog je milostiv, pa neka vam na današnji dan bude dragi Bog posebno naklonjen i neka vam zagovorom svetog Ive i nadalje dijeli zdravlje duše i tijela.

Opširnije:Sv. Ivan Krstitelj

Sveti Ante - Padovanski

sv anteDanas slavimo Sv. Antu. Stoga svima onim koji nose ime: Anto, Ante, Antun, Antonija i slično čestitamo imendan! Sv. Anto je rođen u Lisabonu. Bio je Božiji izabranik, prvorođenac iz plemićke, moćne i bogate obitelji.

Opširnije:Sveti Ante - Padovanski

Pedesetnica Duhovi

duhovi"Duh istine upućivat će vas u svu istinu." U Crkvi se danas slavi svetkovina Duhova, koja nas podsjeća na izlijevanje Duha Svetoga nad Mariju i apostole u Dvorani posljednje večere. Pedeset dana nakon Uskrsa ostvaruje se ono što je Krist obećao učenicima: da će primiti krštenje Duhom Svetim (usp. Dj 1,5) i da će biti obučeni u Silu odozgor (usp. Lk 24,49), kako bi imali snage za naviještanje Evanđelja svim narodima.

Opširnije:Pedesetnica Duhovi

Stogodišnjica Schönstatta

schoenstattOve 2014. godine Schönstattski pokret, koji je nastao u Njemačkoj slavi 100 godina svojega djelovanja u svijetu. Utemeljitelj ovoga pokreta je o. Joseph Kentenich, koji je za svoj cilj uzeo BDM kao odgajateljicu i voditeljicu i kao Majku „Triput divnu“.

Opširnije:Stogodišnjica Schönstatta

Cvjetnica (Cvjetna nedjelja)

cvijetnicaCvjetnica je nedjelja kojom započinje Veliki tjedan, nedjelja prije Uskrsa. Svojim sadržajem započinje veliku temu Isusove muke smrti i uskrsnuća, takozvano "vazmeno otajstvo". Vjernici se saberu pred crkvom. Svećenik blagoslovi maslinove ili druge grančice koje prisutni drže u rukama te navijesti evanđelje koje govori o Isusovom svečanom ulasku u Jeruzalem. Vjernici zatim u procesiji krenu u crkvu.

Opširnije:Cvjetnica (Cvjetna nedjelja)

Potkategorije