Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto07072020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Humanitarni poziv u ime Vukovarskih leptirića Hrvatima u Švicarskoj

Dragi sunarodnjaci, obraćamo Vam se s pozivom da nas podržite u ovoj humanitarnoj akciji kojom bi olakšali i uljepšali svakodnevicu i život djeci i mladima u Vukovaru koji imaju poteškoća s komunikacijom.

vukovarski leptirici 900

Udruga “Vukovarski leptirići” je dobrovoljna, neprofitna udruga djece i roditelja s poteškoćama u razvoju. Cilj udruge je unaprjeđivanje medicinske i socijalne zaštite djece s poteškoćama u razvoju i kvalitete života njihovih obitelji. Uz to, udruga promovira prava djece s teškoćama u razvoju.
Udruga djeluje na području grada Vukovara, no okuplja članove iz cijele Vukovarsko – srijemske i susjedne Osječko – baranjske županije.  Trenutno boji 100 korisnika koji su u dobi do 18 godina. Vukovarski leptirići osnovani su 2011. godine i intenzivno surađuju s gradom. Financiraju se putem projekata i donacijama.

Asistivna tehnologija – pomoć u komunikaciji osobama s invaliditetom

9. veljače 2017. Udruga je zajedno s Osnovnom školom “Josip Matoš” iz Vukovara organizirala predavanje u kojem je tema bila Asistivna tehnologija - pomoć u komunikaciji osobama s invaliditetom.

Asistivna tehnologija omogućava pokretanje sučelja na kompjutoru ili komunikatoru očima korisnika i tim putem omogućava interpersonalnu komunikaciju uz mogućnost pretvaranja teksta u glas i korištenje društvenih mreža, mailova i ostalog.

Da bi djeci s poteškoćama pomogli u komunikaciji, te im povećali kvalitetu života modelima učenja putem AAC tehnologije, potebno je nabaviti paket opreme koji obuhvaća:  

PC EYE MINI (uređaj za upravljanje pogledom koji se spaja na računalo putem USB porta)
Tobii COMMUNICATOR 5 (Softverski paket za AAC).
EYE MOBILE BRACKET (Integrirani stalak koji omogućava brzo i lako postavljanje uređaja).
TABLET ZA TOBII EYE MOBILE WINDOWS, 10.1 (Omogućava spajanje PC EYE MINI uređaja i spajanje zajedno s tabletom na stalak EYE MOBILE BRACKET).
TOBII DYNAVOX GAZE WIEWER (Softver za procjenu kognitivnIh sposobnosti djece).
EYE GAZE ATTENTION AND LOOKING (18 zabavnih aktivnosti koje bi djeci pomogle u učenju načina korištenja ove tehnologije i razvoja krivulje učenja).
LOOK TO LEARN (Softverski paket sa 40 aktivnosti za djecu).
Ova tehnologija omogućila bi djeci izraziti osnovne potrebe i dobiti priliku uključenja u ostale vidove participacije u društvu (škole, vrtići, hobiji), ovisno o stupnju oštećenja i kognitivnih sposobnosti.

Ovim putem pozivamo vas, Hrvate iz Švicarske da podržite projekt koji bi Vukovarskoj djeci uljepšao život i svakodnevicu. Svi koji žele pomoći mogu izvršiti uplatu na račun s naznakom “Vukovarski leptirići”:

Basler Kantonalbank
4002 Basel
Konto 40-000061-4
IBAN CH10 0077 0253 6012 5200 1
HHUŠ (Hrvatska Humanitarna Udruga Švicarske)
c/o Veritas Consulting AG
Alfred-Escher-Strasse 34
8002 Zürich

Za sva pitanja koja imate vezano uz ovu humanitarnu akciju možete se javiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , tel 079 636 32 53 ili stupiti direktno u kontakt s udrugom putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pozivom na broj 00385 98 89527761, predsjednica udruge Viktorija Matan.

Sve informacije o udruzi mogu se pronaći na adresi: http://www.vukovarski-leptirici.hr/index.html

Dopis dostavila Ruža Stder

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka