Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub07112020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Hrvatski dar Papi Franji za 80. rođendan

Papa Franjo će idući tjedan za svoj 80. rođendan dobiti jedan neobičan, ali i izvoran dar iz Hrvatske - naočale s drvenim okvirom izrezbarenim iz grane 1600 godina stare masline s otoka Brijuni, objavili su u subotu neki poznatiji mediji. Dar će Papi uručiti bračni par Viktor i Sanda Jeromel iz Prezida u općini Čabar koji su se prije trideset godina doselili u Gorski kotar iz Slovenije.

papa franjo

Ovaj bračni par se već dugo bavi izradom sportskih rekvizita, a Viktor je posebno vješt u radu s drvetom. Ideju da napravi drvene naočale dobio je kako keže od prijatelja i do sada ih je u domaćoj radionici napravio nekoliko stotina komada.

‘Cijelo sam vrijeme maštao kako bi bilo lijepo da napravim drvene naočale i za Svetog Oca, ali sam dugo tražio pravi materijal, što mi je na kraju i uspjelo. Na Brijunima su našli odlomljenu granu 1600 godina stare masline. U dogovoru s upravom Brijuna uspio sam dobiti mali komad i tako je počela ta priča’, kazao je Viktor u razgovoru za Slovensku televiziju.

‘Viktor je u te naočale uložio sve svoje znanje, ljubav i upornost. On je inače takav, kad nešto započne, to mora završiti i tada zaboravi na sve oko sebe’, pohvalila ga je supruga.

PRESS GIP-a, Foto: Jeon Han

11.12.2016.

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka