Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon03302020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Iz Zagreba za Berlin za samo 9 eura

Nakon niskobudžetnih zrakoplovnih kompanija i Ubera koji je donio dodatnu konkurenciju u zagrebački taksi svijet, u Hrvatsku krajem ovog mjeseca dolazi još jedan niskotarifni prijevoznik - i to autobusni. Riječ je o njemačkoj tvrtci FlixBus, kod koje se karte za međunarodne vožnje već sada mogu za 8 ili 9 eura. FlixBus će uskoro početi voziti i po Hrvatskoj, čije će gradove povezati s mnogim inozemnim odredištima.

felix bus900

FlixBus je prijevoznik koji ima čak 100 tisuća linija dnevno a koje voze u više od 800 gradova u 18 europskih zemalja, a uskoro će prevesti i 20-milijuntog putnika.

Osim niski cijena, ova kompanija nudi najsuvremenije autobuse koji posjeduju besplatan i relativno brz Wi-Fi, tri komada prtljage uračunata su u cijenu (dva veća i jedan komad ručne prtljage), a na raspolaganju su i utičnice za struju, grickalice po cijenama koje nisu više od prosječnog hrvatskog kafića, a FlixBusova aplikacija čak će vam prema vašim preferencijama i ruti na kojoj putujete predložiti i glazbenu playlistu na Spotifyju.

Svi autobusi imaju funkcionirajuće WC-e. Sva mjesta za sjedenje imaju sigurnosne pojaseve. Karte se mogu kupiti online, i to čak do 15 minuta prije polaska. Grupe veće od tri osobe, invalidi i djeca imaju pravo na  niže cijene karata.

Za sada je iz Zagreba FlixBusom već moguće direktno putovati u Berlin, Dresden, Beč, Torino, Graz, Milano, Ljubljanu, Trst, a s presjedanjima praktički po cijeloj Europi.

Postoje linije za Karlovac, Opatiju, Rijeku i Crikvenicu, a uskoro će biti povezani i Split, Šibenik, Zadar, Dubrovnik i drugi gradovi.

Cijene još nisu poznate, ali sudeći prema tome da je najjeftinija karta 5 eura, za pretpostaviti je da bi najjeftinija karta za put od Zagreba do Berlina mogla biti 9 eura.

- Krajem svibnja 2016. službeno ćemo predstaviti FlixBus u Hrvatskoj, a početkom lipnja bit će lansirane hrvatske linije. Ove koje danas voze uveli su naši talijanski i austrijski partneri.

Sigurno je da ćemo pokriti cijelu Hrvatsku međunarodnim linijama, a u budućnosti planiramo imati i interne linije između hrvatskih gradova - rekla je glasnogovornica FlixBusa Petra Milanović. FlixBus su pokrenula tri mlada poduzetnika u Münchenu 2011., potaknuti ukidanjem željezničkog monopola u Njemačkoj i liberalizacijom tržišta međugradskih autobusnih linija. Prvu su rutu pokrenuli 13. veljače 2013. Uz Zagreb, urede imaju u Berlinu, Münchenu, Parizu i Milanu.

Baš kao što i Jadrolinija strepi od skidanja moratorija na inozemne brodarske prijevoznike od početka sljedeće godine, tako će se i domaći prijevoznici morati zamisliti nad FlixBusom i povećati razinu usluge uz smanjivanje cijena jer su za sada njihove cijene karta dosta visoke, naprimjer na relaciji Zadar-Frankfurt koštaju i preko 200 eura.

PRESS GIP-a

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka