Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon03302020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Mlada Bišćanka postala gradonačelnica u Americi

Kako prenose mediji, zahvaljujući upornosti i talentu, kandidatkinja američkih demokrata Anesa Kajtazović u američkoj državi Iowa je nadmoćno porazila bivšeg gradonačelnika Waterlooa  republikanca Johna Rooffa te postala najmlađi član Doma predstavnika iz Waterlooa u ovoj saveznoj državi.anesa kajtazovic  

Nakon prebrojanih glasova, Kajtazović je imala 5.508 glasova, odnosno 59 posto, dok je Rooff 3.667, ili 41 posto.

Anesa Kajtazović je porijeklom iz Velike Kladuše, odakle je nakon ratnih zbivanja 1997. godine sa roditeljima otišla u SAD. Njena porodica se, nakon četiri godine boravka u izbjegličkim kampovima nastanila u Iowi, u gradiću Waterloo.

Završila je poslovnu školu, te dobila diplomu u oblasti javne administracije, a aktivan član zajednice Waterloo postala je 2006.
Novoj gradonačelnici Waterlooa iskrene čestitke i želje za uspješno obavljanje funkcije gradonačelnice.  

Anesa Kajtazović, koja ima samo 26 godina, nedavno je u američkoj državi Iowi postala gradonačelnica grada Waterlooa. U izbornoj utrci pobijedila je iskusnog republikanca Johna Rooffa.
Kajtazović je rođena u Bihaću, a njeni roditelji u Ameriku su izbjegli tijekom rata. Da bi prehranili obitelj morali su raditi nekoliko poslova, uglavnom teških, fizičkih.

Anesa se u SAD-u školovala – završila je Srednju školu Zapadni Waterloo, a potom je na fakultetu Sjeverne Iowe dobila diplomu specijalista za javnu i poslovnu administraciju.

Mlada Bošnjakinja na izborima je s 59 posto glasova pobijedila iskusnog političara i bivšeg gradonačelnika Waterlooa Johana Rooffa.

Lokalni listovi su pisali da 64-godišnji gradonačelnik, koji je za vrijeme trajanja kampanje bio na udaru zbog upitnog trošenja državnog novca, nije imao šanse pobijediti šarmantnu i ambicioznu Bosanku. S obzirom da u Waterloou živi veliki broj sunarodnjaka Anese Kajtazović, njena pobjeda slavila se nekoliko dana.

Kajtazović je već bila članica Predstavničkog doma Iowe.

PRESS GIP-a

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka