Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto07142020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Anto Sluganović ponovno je predsjednik hvatskih poduzetnika u Austriji

Na izbornoj Skupštini Udruge hrvatskih poduzetnika koja je u srijedu, 24. veljače, održana u Beču za predsjednika Udruge ponovno je izabran Mag. Anto Sluganović. Udruga hrvatskih poduzetnika, koja okuplja hrvatske poduzetnike u Austriji, održala je sinoć, 24. veljače, u bečkom Kursalonu redovnu izbornu Skupštinu.

anto sluganovic

Za predsjednika Udruge hrvatskih poduzetnika u Austriji Skupština je na mandat od četiri godine jednoglasno izabrala Mag. Antu Sluganovića.

U prigodnom govoru nakon ponovnog izbora za predsjednika Udruge hrvatskih poduzetnika, novoizabrani predsjednik je zahvalio nazočnima na ukazanom povjerenju i iznio osnove smjernice djelovanja Udruge u narednom periodu te najavio sljedeću Gala večer Udruge hrvatskih poduzetnika koja će se održati 20. svibnja u Beču.

Na prijedlog predsjednika Sluganovića, Skupština je jednoglasno za počasnog predsjednika Udruge izabrala jednog od najuglednijih hrvatskih poduzetnika u Austriji, Josipa Šušnjaru.

Udruga hrvatskih poduzetnika središnja je Udruga Hrvata u Austriji koja svojim aktivnostima na gospodarskom, kulturnom i humanitarnom polju nadilazi okvire Austrije.

Aktivnosti Udruge hrvatskih poduzetnika na umrežavanju i povezivanju poduzetnika u Austriji s poduzetnicima u Hrvatskoj i BiH, ali i drugim zemljama Europske unije, prepoznate su i od strane Europske komisije koja je 2015. godine preuzela i pokroviteljstvo nad Gala večeri Udruge hrvatskih poduzetnika, kao jednom od najznačajnijih događaja Hrvata u Austriji.

Udruga hrvatskih poduzetnika osnovana je 2011. godine u Beču i broji stotinjak članova.

izvor: kroativ.at

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka