Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pet05292020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Na odlasku iz Wengena, Kostelić sastavio “oproštajno pismo”

Najbolji hrvatski skijaš, Ivica Kostelić, očito razmišlja o kraju svoje karijere jer je nakon nedjeljnog nastupa u švicarskom Wengenu napisao kratko ‘oproštajno pismo’. Ivica Kostelić, nažalost, nije imao pretjerano lijep oproštaj od Wengena, barem u rezultatskom smislu.ivica kostelic

Naime, u slalomskoj utrci zauzeo je skromno 43. mjesto, što mu nije bilo dovolno za drugi ‘lauf’. I kako mu cijele sezone ne polazi baš za skijom ostvariti nekakav vrhunski rezultat, čini se kako bi ovo mogla biti posljednja Ivičina sezona u svjetskom kupu.

U tom smjeru može se protumačiti i njegovo ‘oproštajno pismo’, objavljeno na Facebook profilu.

Gdjegod bih prošao kroz Berner Oberland u zadnjih desetak dana, nailazio sam na bezbrojne izraze iskrenog poštovanja i potpore švicarskih ljudi, s toliko otvorenih emocija što ih Švicarci tradicionalno ne pokazuju. Pa premda sam stranac, poslije 16 godina utrkivanja, 17 postolja i 7 pobjeda što sam ih postigao u ovom prekrasnom srcu Švicarske, osjećao sam se kao ‘ein Berner Oberländer namens Kostelić’, kako su me jednom nazvali domaćini. Berner Oberland, a osobito Wengen će kao mjesto mojih najvećih uspjeha ostati zauvijek u posebnom kutku mojeg srca. Posebno sam ponosan što će se moje ime vezati uz jednu od najmitskijih skijaških utrka.

Ivica Kostelić i Wengen imaju dugu povijest. Ivici je to najuspješnije skijalište u kojem ima dvanaest postolja, od čega šest pobjeda – četiri u slalomu, dvije u kombinaciji. Ivica je u Wengenu poznat i po zabavi jer je u nekoliko navrata pred publikom svirao i pjevao pjesmu ‘Johnny B. Good’ te je stekao mnoge obožavatelje.

Godine 2012. Ivica je obranio superkombinacijsku i slalomsku pobjedu postavši najuspješniji ikad na vengenskom skijalištu. 20. siječnja 2013. najbolji je hrvatski skijaš svih vremena ovo kultno skijalište okrunio 12. postoljem u karijeri čime je postao skijaš s najviše postolja u Wengenu, i na bilo kojem drugom skijalištu. Osvojio je 3. mjesto u slalomu te dva dana prije 2. u superkombinaciji. Čini se da ovo kultno mjesto ‘ima neku tajnu vezu’ s obitelji Kostelić.

Uredništvo GIP-a

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka