Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Čet06042020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Posavska zabava u Stuttgartu u svojoj humanosti nije zaobišlo ni izbjeglice!

U organizaciji Hrvata Bosanske Posavine Baden Württemberg, koji djeluju kao ogranak Hrvatske Kulturne zajednice Stuttgart pod budnim okom Mije Mičića, u dvorani Sängerhalle Untertürkheim u Stuttgartu u subotu uvečer održana je druga po redu Posavska večer.stuttgart

Pred prepunom dvoranom Hrvata iz Bosanske Posavine i njihovih prijatelja nastupili su Dva jarana, Ivan Martić te Hrvatsko Kulturno-umjeetničko društvo Gornja Skakava kod Brčkog.

I ova proslava je imala humanitarni karakter. Nakon što su lani prikupljeni iznos od 6.000 eura darovali poplavljenoj općini Domaljevac, ove godine prihod je namjenjen općini Brčko, točnije za izgradnju župne dvorane župe Poljaci (Brčko).

Budući Posavljaci suosjećaju sa izbjeglicama iz Sirije, jer su i sami doživjeli sličnu sudbinu prije kada su prije dva desetljeća protjerani sa svojih vjekovnih ognjišta, dio prikupljenih sredstava uplatit će se i na Caritas Stuttgart, kazao je Ivan Jeleč, koji uz Marka Baotića, Blaženku Čutuk, Toimislav Jeleča, Gorana Grujića, Ivicu Pranjića, Zdenka Jurića čine organizacijski odbor ove Posavske večeri .

Izvor: Fenix / Katarina Pejić

Više fotografija pogledajte na službenoj stranici Fenixa ili klikom ovdje

Reportažni prikaz sa Posavske večeri iz Stuttgarta čitajte u tiskanom izdanju magazina Fenix za mjesec studeni 2015.

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka