Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto07142020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Vrijeme je da se politički poradi na BiH

Ovogodišnje obilježavanje 20. godišnjice potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma za BiH je prilika da malo čvršće porazgovaramo i poradimo na tome da BiH postane doista politički emancipirana država s tri naroda koji su jednakopravni na cijelom teritoriju - kazala je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović glavnom tajniku UN-a Ban Ki Moonu.

kolinda uno

Hrvatska predsjednica s njim je razgovarala u subotu u New Yorku uglavnom o migrantskoj krizi koja pogađa jugoistočnu Europu, te je naglasila da je potrebno "rješavati korijenske uzroke krize".

Grabar-Kitarović boravi u New Yorku povodom 70. redovitog zasjedanja Opće skupštine UN-a koje je ove godine okupilo rekordan broj svjetskih državnika.

Glavni naglasak razgovora bila je imigrantska kriza - kazala je Grabar-Kitarović u izjavi za hrvatske novinare.

Umjesto da samo govorimo o učincima krize i govorimo o broju migranata koji su trenutno u Europi, moramo rješavati korijenske uzroke te krize, a to su siromaštvo, nestabilnost, nedostatak obrazovanja – što sve vodi prema ekstremizmu i sukobima, ratu, terorizmu i slično - rekla je hrvatska predsjednica, koja je glavnog tajnika UN-a podsjetila i na stanje u BiH.

Uredništvo GIP-a

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka