Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Čet06042020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Utemeljena Parlamentarna grupa BiH pri švicarskom parlamentu

BERN-Švicarska / U četvrtak 19. Ožujak 2015. u Bernu je utemeljena stalna Parlamentarna komisija (grupa) BiH pri švicarskom parlamentu. Ova Parlamentarna grupa je nevladina organizacija koja je osnovana s ciljem da se poboljša ekonomska situacija u BiH.

bih parlament u svicarskoj

Oko dvadesetak švicarskih parlamentaraca svih političkih orijentacija dali su svoj pristanak za rad u ovoj Parlamentarnoj grupi.

Značaj ove grupe za BiH je tim veći, ako se zna da je rad u istoj besplatan, i na bazi dobrovoljne požrtvovanosti svakog člana.

Ova Parlamentarna grupa je iznimno vrijedan i dobrodošao dar Bosni i Hercegovini, jer je ona time potpuno besplatno dobila vrhunske profesionalce u svim sektorima od ekonomije, kulture, financija itd. pa sve do evropskih pravnih dostignuća koji su iskazali spremnost da lobiraju za BiH i da joj pomognu da se ekonomski oporavi.

Švicarska je u cijelom svijetu poznata kao demokratska, pravna i jako bogata zemlja.

Utemeljitelji ove stalne Parlamentarne komisije (grupe) BiH pri švicarskom Parlamentu dr. Ludwiga Roas (voditelj i koordinator Parlamentarne grupe), zastupnik u švicarskom Parlamentu gospodin Felix Müri (Predsjednik Parlamentarne grupe) i gospodin Marinko Anđelić (Izvršni direktor Parlamentarne grupe) vodili su se idejom da članovi Parlamentarne grupe iz BiH, a kojih za sada ima šest, kroz rad u ovoj grupi prenesu demokratska, poslovna, kulturna i sva druga korisna iskustva švicarske u našu zemlju.

Na osnivačkoj sjednici ove grupe nazočili su i ambasador BiH u Švicarskoj konfederaciji Dr. Boro Bronza kao i zastupnik u skupštini Posavskog kantona i član Parlamentarne grupe gospodin Senad Ahmetović (SBB).
 
Agencijsko izvješće

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka