Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri06032020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Djevojke porodile ženu u Kantićevom autobusu

kantic touristik

U povratku iz Švicarske, jučer ujutro 2. prosinca 2014. godine nakon ulaska u Sloveniju u blizini Postojine, u autobusu Kantić Touristika rođena je živa i zdrava beba!

“Ovim putem želim da poručim djevojkama koje su danas putovale sa Kantićom na relaciji Švicarska-BiH da su heroji! Dakle, četiri mlade djevojke su pomogle da se u autobusu kojim je upravljao vozač vozač Asmir rodi novi život.
 
Naime, nakon samog ulaska u Sloveniju u blizini Postojine, negdje između 3-4 sata ujutro, tišinu u autobusu prekinuo je jauk trudnice koja je naglo počela da krvari i dobiva bolove.

Kada smo shvatili da se žena porađa nastala je panika. Muškarci su se preplašili a starije gospođe povlačile u stranu i samo zabrinuto gledale. Nitko nije znao telefonski broj hitne u Sloveniji.

No, na kraju četiri mlade putnice to jest djevojke koje nisu imale iskustva sa tim ranije, djevojke koje nisu majke, ustale su i pomogle da na svijet dođe malena djevojčica.

Brzo su reagirale, i dok su jedne izvlačile bebu druga je brzo pronašla broj hitne pomoći i dostavila vozaču Asmir koji je odmah reagirao i pozvao hitnu pomoć te se zaustavio se na prvoj benzinskoj pumpi "Postojina" i sačekao hitnu koja je stigla za oko 5 minuta.
 
Malena je već bila rođena i umotana u dekicu još uvijek sa pupčanom vrpcom, no dobro su se osjećale i ona i njena mama koje su kasnije prevežene u obližnju bolnicu u Ljubljani. Nesvakidašnje iskustvo koje se sretno završilo u Kantićevom autobusu”, napisao je jedan od očevidaca koji se našao u autobusu.

Kasnije se oglasio i brat rodilje koji je kazao kako je sretan što se sve završilo na najbolji mogući način. Trudnica je imala prijevremeni porod (u osmom mjesecu trudnoće) kojem se nitko nije nadao, ali uz zahvalu Bogu i hrabrim djevojkama na svijet je došla jedna živa i zdrava djevojčica. Sve je to bilo jako spontano i uzbudljivo kako putnicima i vozačima tako i rodilji i nama iz obitelji.

Uskoro će beba i mama stići u BiH gdje će im se prirediti doček te se planira pronaći i ove 4 hrabre djevojke, te pozvati vozače i vlasnike kompanije Kantić da bi na najbolji mogući način odali zahvalu ovim ljudima rekao je ujak male novorođene djevojčice!

Za GIP piše Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka