Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto06022020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Posavino, nisi zaboravljena

humanitarna pomoc

Prinudno i preko noći stvorena, ali s ljubavlju povezana Udruga “Pomoć poplavljenoj općini Odžak 2014 CH“ održala je prošireni sastanak koordinacijskog Odbora. Na sastanku su iznesena izvješća o provedenim aktivnostima Udruge, te je izrečeno i trenutno financijsko stanje i dogovorene su konkretne sljedeće aktivnosti u bliskom vremenu.

Pred prošli vikend, 7 lipnja 2014. je za Udrugu bio veoma aktivan. U Posavinu su odvezeni kupljeni aparati i to: 10 komada odvlaživača - sušača zraka i 15 komada visokotlačnih perača, te su po dogovoru predani po Mjesnim zajednicama – to jest selima Odžačke općine. Ukupni troškovi za nabavku ovih aparata su bili 4 411.90 ŠFr.

Vrijedi napomenuti da je toga istoga dana u Bernu Jenny Brajinović organizirala prodaju kolača, te skupila vrijednu sumu od 3.200 ŠFr, i isti iznos odmah uplatila na račun ove Udruge tako da trenutno stanje računa iznosi 5.598.10 ŠFr.

Novčana sredstva se prikupljuju s različitih strana i razlišitim aktivnostima. Tako je HU Posavina iz Berna imala svoj godišnji piknik u subotu 14. lipnja i na njemu prikupila oko 1.600 ŠFr. Očekuje se i obećana donacijska uplata od Udruge Novo Selo – Balegovac.

Za ovu Udrugu “ Pomoć poplavljenoj općini Odžak 2014 CH“ uslijedili su i ostali novčani prilozi i to od: Župa Potočani 2. 000 ŠFr, Zajednica Srnava 1. 000 ŠFr, HU Posavina-Bern 1. 000 ŠFr i HKUD Posavina Züerich-Baden 1. 000 SFR, Folklorna Grupa Plehan-Bern je obećala dati novčani prilog po mogućnostima blagajne. Bilo je i dosta pojedinačnih uplata što će se sve transparentno prikazati na posebnom dokumentu i na  Facebook-u.

Također su se na sastanku dogovorile i buduće aktivnosti koje se odnose na prikupljanje kućnih stvari i aparate kao i na one koje su već prikupljene da se prvoga vikenda u srpnju organizira jedan Šleper koji bi odvezao ove aparate u općinu Odžak gdje bi bili podijeljeni stradalima iz Mjesnih zajednica i sela ove općine.

Isto tako dogovoreno je da se 30. kolovoza ponovo pokušaju organizirati i prodavati kolače pod motom (4 x 4) četiri Švicarska grada za četiri Odžačka sela, u Bernu, Züerichu, Luzernu i Baselu. S obzirom da se Jenny Brajinović već dobro pokazala ona će i koordinirati ovu akciju.

Pošto im u susret dolaze i godišnji odmori nisu se dogovarali oko sljedećeg održavanja sastanka već će se o aktivnostima direktno dogovarati.

Sastanak je vodio Josip Čalušić koji se na kraju zahvalio svim nazočnim i svim sudionicima dosadašnjih aktivnosti i pozvao ostale Udruge i pojedince da im se pridruže, a sve to je na papir zapisao Tadija Agatić.

Uredništvo GIP-a im čestita na dosadašnjim i novim aktivnostima koje će sprovesti u djelo.

PRESS GIP-a

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka