Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon01272020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Još jedna uspiješno organizirana zabavna večer ZK Pećnik

pecnik zabava

Rheinfelden - Zavičajni klub Pećnik je u subotu 25. sječnja 2014. organizirao u Rheinfeldenu kod Basela svoju humanitarnu zabavnu večer na kojoj se okupilo oko 600 gostiju, a na kraju se tražilo i mjesto više u dvorani.

Zabavu je započeta sa intoniranjem Himne hrvatskog puka te je odana počast nedavno preminuluom članu pokojnom Anti Rokiću „Roki“  koji je sahranjen u četvrtak u rodnom Pećniku.

Voditelj programa  Marko Matijević je nazočne posjetitelje pozdravio u ime ZKP i njegovoga predsjednika gospodina Tadije Čolića te im se zahvalio na najboljem odzivu do sada.

Na zabavi su bili nazočni i gosti iz domovine predvođeni predsjednikom Skupštine općine Vukosavlje pećničaninom gospodinom Josipom Suvaljem koji je pozdravio nazočne goste te ih informirao o radu i uspjehu MZ Pećnik i Skupštine općine, kao i o budućim planovima koje je potrebno realizirati.

Franjo Karlović je u ime župnog vijeća Pećnik donio dopis upravitelja župe sv. Alojzija Gonzage u Pećniku od vlč. Ante Perić a dopis je pročitao gosp. Ivo Lubina. U dopisu se župnik zahvaljuje za sve materijalne potpore u obnovi župe koju je pružio Zavičajni klub Pećnik. Isto tako vlč. Anto je napomenu da je potrebno još sredstva za uređenje crkve te kazao da i nadalje očekuje pomoć Zavičajnog kluba.

Zavičajni klub redovno šalje potpore ugroženim mještanima u Pećniku. Do sad je učestvovao u više projekata kod uređenja infrastrukture, sakralnih objekata te podizanja spomen obilježja palim braniteljima u svim dosadašnjim ratovima.

Zabavni program je nastavljen do duboko u noć a goste su zabavljali izvorna grupa Braća Vidovići te Stipo Božić & Slađa M. i Erceg Band.

Posebne čari ovoj zabavi su dali hrvatska kulturno umjetnička društva: Posavina ZH i Posavski Dragulji iz Briga uz izvođenje spletova plesova posavskih hrvata kako iz Posavine tako i šireg dijela BiH gdje žive hrvati.

Gosti su bili usluženi domaćim specijalitetima i pićima te ukusnim kolačima koje su pripremile vrijedne ruke Pećničanki.

Ovom prigodom u ime ZK Pećnik se zahvaljujemo svim našim gostima, djelatnicima koji su radili na zabavi i dali maksimum od sebe kao i našim sponzorima Alsa+Eggman, Mat-Finanz kreditno&osiguravajućoj agenciji, Autohaus Mačinko-Bajić, Prontokredit agenciji De-Luca, Grup Mutuel, MB Duga Reinigung

Hvala i našim dragim medijskim pokroviteljima: pecnik.ch, croatia.ch, hrvati.ch, garevac.info, MultiPeriću, i FeniX iz Njemačke.

Što reći na koncu osim hvala svim našim prijateljima koji su nazočili u jednoj do sada najvećoj zabavi pećničkog kluba u Švicarskoj.

Hvala upravnom odboru i predsjedništvu koji su podnijeli najveći dio tereta te svim suradnicima koji su dobrovoljno radili u korist napaćenom i stradalom pećničkom puku u domovinskom ratu.

U ime ZK Pećnik još jedna zahvala i autora  ovog člank. Neka vas dragi Bog sve blagoslovi i čuva do naredne zabave 2015. godine.

Više o zabavi možete pogledat našim portalima www.pecnik.ch, i nadam se da ćete pročitati i u FeniX mjesečniku.

Fotografije za zabavne večeri možete pogledati klikom ovdje

Marko Matijević

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka