Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Čet04022020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Zekanović: Hrvatsko islejeništvo je uz Hrvatske suvereniste

Predsjednik novoosnovane stranke Hrvatski suverenisti Hrvoje Zekanović svoj predsjednički mandat započeo je napornim teškim, ali časnim i odgovrnim zadatakom. On je, naime, prethodnih 15-tak dana boravio u Australiji među Hrvatima, koji su iščekivali točne, pravovremene i potpune informacije o stanju  u domovini. Na kraju svojega putovanja na svojoj Fadcebook stranici Zekanović je zadovoljno uskliknuo kako je jedino sigurno da je hrvatsko iseljeništvo uz Hrvatske suvereniste!!!

Opširnije:Zekanović: Hrvatsko islejeništvo je uz Hrvatske suvereniste

Ispovijest Ivana Rakitića za Players Tribune

Ivan Rakitić za Players Tribune napisao je prekrasnu i emotivnu priču o odrastanju u Švicarskoj, odluci da nastupa pod hrvatskom zastavom, te što je to značilo njegovom ocu i jednom posebnom dresu, najvažnijem u njegovu životu.

Opširnije:Ispovijest Ivana Rakitića za Players Tribune

Sretan Dan žena želi Vam GIP

Danas je međunarodni Dan žena koji se kod nas još uvijek popularno naziva "Osmi Mart" a obilježava se 8. ožujka svake godine. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola.dan zena

Opširnije:Sretan Dan žena želi Vam GIP

U Ženevi nagrađeno osam hrvatskih inovacija

Na 46. Međunarodnoj izložbi inovacija održanoj od 11. do 15. travnja 2018. godine u Ženevi, hrvatski inovatori ostvarili su izvanredan uspjeh. Sudjelovanje hrvatskih inovatora na izložbi organizirala je Udruga inovatora Hrvatske, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatske gospodarske komore. Hrvatska je na sajmu predstavila osam inovacija od kojih su dvije inovacije nagrađene zlatnom, dvije srebrnom i četiri brončanom medaljom.

Opširnije:U Ženevi nagrađeno osam hrvatskih inovacija

Konkretna poslovna suradnja Hrvatske i Australije

Jaka potreba poslovne suradnje između domovinske i iseljene Hrvatske dobiva svoje i vidljive i konkretne rezultate. Nakon što je osnovano Poslovno vijeće za gospodarsku suradnju s Australijom pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, pokrenuta je i web stranica ovoga Poslovnoga vijeća https://croaus,hgk.hr, a kao platforma za poslovne kontakte hrvatskih i australskih poduzetnika  kako bi se unaprijedila razmjena roba i usluga.

Opširnije:Konkretna poslovna suradnja Hrvatske i Australije

Zdravstveno osiguranje Hrvatskih umirovljenika iz Švicarke

U Švicarskom gradu Badenu je 14. ožujka 2018., održana tribina na temu zdravstvenog osiguranja umirovljenika – povratnika u Republiku Hrvatsku. Tribinu je, u suradnji s Generalnim konzulatom Republike Hrvatske u Zürichu organizirao „Hrvatski kulturni klub“.

Opširnije:Zdravstveno osiguranje Hrvatskih umirovljenika iz Švicarke

Oporezivanje inozemnih mirovina

Republika Hrvatska s mnogim državama ima zaključen ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. U većini ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja vrijedi pravilo da se mirovine oporezuju samo u državi rezidentnosti.

Opširnije:Oporezivanje inozemnih mirovina

Izmišljeni sadržaj članka pokazuje naivnost ljudskog uma

Prija tjedan dana smo iz radoznalosti objavili ovaj kratki članak s izmišljenim sadržajem na fejsu portala Posavina.org. Do sada ga je pogledalo preko 289.000 posjetitelja i napisano je 2400 komentara i uspostavljeno više telefonskih poziva.

Opširnije:Izmišljeni sadržaj članka pokazuje naivnost ljudskog uma

DRŽAVNI TAJ NIK MILAS U NEW YORKU

Živu službenu aktivnost protekloga vikenda imao je državni tajnik Zvonko Milas, a koji je u sklopu redovitih aktivnosti svojega ureda posjetio američke Hrvate u New Yorku, javlja www.Promise.hr.

Opširnije:DRŽAVNI TAJ NIK MILAS U NEW YORKU

Što je bolje imati ili ne imati - porez na nekretnine u CH

Raste zabrinutost stranaca u Švicarskoj zbog poreza na nekretnine. Automatskom izmjenom podataka između Švicarske i ostalih država želi se stati na kraj svima koji žele izbjeći porezne obveze.

Opširnije:Što je bolje imati ili ne imati - porez na nekretnine u CH

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka