Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto11192019

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Sretan Dan žena želi Vam GIP

Danas je međunarodni Dan žena koji se kod nas još uvijek popularno naziva "Osmi Mart" a obilježava se 8. ožujka svake godine. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola.dan zena

Opširnije:Sretan Dan žena želi Vam GIP

U Ženevi nagrađeno osam hrvatskih inovacija

Na 46. Međunarodnoj izložbi inovacija održanoj od 11. do 15. travnja 2018. godine u Ženevi, hrvatski inovatori ostvarili su izvanredan uspjeh. Sudjelovanje hrvatskih inovatora na izložbi organizirala je Udruga inovatora Hrvatske, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatske gospodarske komore. Hrvatska je na sajmu predstavila osam inovacija od kojih su dvije inovacije nagrađene zlatnom, dvije srebrnom i četiri brončanom medaljom.

Opširnije:U Ženevi nagrađeno osam hrvatskih inovacija

Konkretna poslovna suradnja Hrvatske i Australije

Jaka potreba poslovne suradnje između domovinske i iseljene Hrvatske dobiva svoje i vidljive i konkretne rezultate. Nakon što je osnovano Poslovno vijeće za gospodarsku suradnju s Australijom pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, pokrenuta je i web stranica ovoga Poslovnoga vijeća https://croaus,hgk.hr, a kao platforma za poslovne kontakte hrvatskih i australskih poduzetnika  kako bi se unaprijedila razmjena roba i usluga.

Opširnije:Konkretna poslovna suradnja Hrvatske i Australije

Zdravstveno osiguranje Hrvatskih umirovljenika iz Švicarke

U Švicarskom gradu Badenu je 14. ožujka 2018., održana tribina na temu zdravstvenog osiguranja umirovljenika – povratnika u Republiku Hrvatsku. Tribinu je, u suradnji s Generalnim konzulatom Republike Hrvatske u Zürichu organizirao „Hrvatski kulturni klub“.

Opširnije:Zdravstveno osiguranje Hrvatskih umirovljenika iz Švicarke

Oporezivanje inozemnih mirovina

Republika Hrvatska s mnogim državama ima zaključen ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. U većini ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja vrijedi pravilo da se mirovine oporezuju samo u državi rezidentnosti.

Opširnije:Oporezivanje inozemnih mirovina

Izmišljeni sadržaj članka pokazuje naivnost ljudskog uma

Prija tjedan dana smo iz radoznalosti objavili ovaj kratki članak s izmišljenim sadržajem na fejsu portala Posavina.org. Do sada ga je pogledalo preko 289.000 posjetitelja i napisano je 2400 komentara i uspostavljeno više telefonskih poziva.

Opširnije:Izmišljeni sadržaj članka pokazuje naivnost ljudskog uma

DRŽAVNI TAJ NIK MILAS U NEW YORKU

Živu službenu aktivnost protekloga vikenda imao je državni tajnik Zvonko Milas, a koji je u sklopu redovitih aktivnosti svojega ureda posjetio američke Hrvate u New Yorku, javlja www.Promise.hr.

Opširnije:DRŽAVNI TAJ NIK MILAS U NEW YORKU

Što je bolje imati ili ne imati - porez na nekretnine u CH

Raste zabrinutost stranaca u Švicarskoj zbog poreza na nekretnine. Automatskom izmjenom podataka između Švicarske i ostalih država želi se stati na kraj svima koji žele izbjeći porezne obveze.

Opširnije:Što je bolje imati ili ne imati - porez na nekretnine u CH

Ispovijest Ivana Rakitića za Players Tribune

Ivan Rakitić za Players Tribune napisao je prekrasnu i emotivnu priču o odrastanju u Švicarskoj, odluci da nastupa pod hrvatskom zastavom, te što je to značilo njegovom ocu i jednom posebnom dresu, najvažnijem u njegovu životu.

Opširnije:Ispovijest Ivana Rakitića za Players Tribune

Humanitarni poziv u ime Vukovarskih leptirića Hrvatima u Švicarskoj

Dragi sunarodnjaci, obraćamo Vam se s pozivom da nas podržite u ovoj humanitarnoj akciji kojom bi olakšali i uljepšali svakodnevicu i život djeci i mladima u Vukovaru koji imaju poteškoća s komunikacijom.

Opširnije:Humanitarni poziv u ime Vukovarskih leptirića Hrvatima u Švicarskoj

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka