Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto07142020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Uništio je Hrvatsku i sada je degradiran

japanski sudija

YUICHI NISHIMURA, japanski sudac koji je uništio Hrvatsku protiv Brazila, degradiran je u četvrtog suca za utakmice drugog kola Svjetskog prvenstva. Podsjetimo, Nishimura je na otvaranju Svjetskog prvenstva na očito simuliranje Freda dosudio jedanaesterac za Brazil kojeg je za vodstvo domaćina realizirao Neymar.

Neymaru je to bio drugi gol na toj utakmici, a nije trebao zabiti niti jedan budući da je morao biti isključen još pri vodstvu Hrvatske 1:0 zbog udaranja laktom Luke Modrića.

Japanac nakon tih pogrešaka nije izbačen sa Svjetskog prvenstva, te će večeras od ponoći ponovno biti u akciji. No, ipak je kažnjen. Delegiran je za utakmicu Hondurasa i Ekvadora, ali ovoga puta neće biti glavni nego četvrti sudac koji će pomagati Benjaminu Williamsu.

U međuvremenu, FIFA i njezin Sudački odbor odlučili su zamijeniti pomoćnog suca iz Kolumbije Humberta Clavija zbog njegovih pogrešaka tijekom dvoboja Meksiko - Kamerun (1:0) 13. lipnja u Natalu.

Clavijo je trebao biti pomoćnik na dvoboju Južna Koreja - Alžir, ali ga je FIFA odstranila i zamijenila Ekvadorcem Cristianom Lescanom. Kolumbijac je na utakmici Meksiko-Kamerun poništio dva zgoditka Meksikancu Giovanniju dos Santosu zbog nepostojećih zaleđa. FIFA je odredila i suce za zadnja tri dvoboja 2. kola, pa će tako Nijemac Felix Brych suditi dvoboj Belgija-Rusija, Kolumbijac Wilmar Roldan dobio je sraz Južne Koreje i Alžira, dok će susret SAD-a i Portugala suditi Argentinac Néstor Pitana.

PRESS GIP-a

{youtube}m_zVRAke7uQ{/youtube}