Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri07082020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Bronca je zlatnog sjaja

rukometna reprezentacija

Nije bilo lako dignuti se nakon poraza od Francuske u polufinalu, ali rukometna reprezentacija osigurala je da se Hrvatska nakon Igara u Londonu vrati s nikad bogatijim ulovom. Ukupno šestu medalju rukometaši su osvojili protiv Mađaraske, a nakon susreta čestitali su jedni drugima na pokazanom karakteru.

"Svaka čast cijeloj ekipi, pokazali smo karakter nakon polufinalnog poraza od Francuske, to nije bio naš dan i nakon utakmice pali smo u depresiju. Dva dana smo bili u banani, ali digli smo se i od početka do kraja odigrali odličnu utakmicu. Osvojili smo po meni broncu zlatnog sjaja, jako sam sretan", izjavio je nakon uvjerljive pobjede nad Mađarima Blaženko Lacković.

Kakva je bila priprema utakmice? "Jučer smo se vidjeli sa svojima, opustili se i dogovorili se da danas mislimo samo pozitivno. Pozitivno smo ušli u svlačionicu, pozitivno na teren. Veselim se jako ovoj pobjedi i tako bi i trebalo biti, biti velik u porazu, ali i sretan u pobjedi i ponosan na ostvareno. Bravo cijeloj mojoj ekipi, a na terenu smo ostali što smo duže mogli da uživamo u ovom trenutku, ostvarili smo lijep uspjeh. Ukrao sam i loptu s kojom smo igrali, obećao sam je sinu" (dvoipolgodišnjem Luki, nap. a.) "obećao sam mu i medalju i jedva se čekam vratiti kući sa svim što je poželio".

Preuzeto s http://www.hrsport.net

Piše: Maja Giljanović
Foto: FaH