Povratak otpisanih, treće mjesto i 10 medalja kauboja

hr bronca

BEOGRAD-Nakon one utakmice protiv Srbije, bilo je potrebno puno snage da se vratimo. Svaka čast dečkima što su smogli snage za to. Od te iste Španjolske izgubili smo prije samo nekoliko dana.

I tada smo u Novom Sadu igrali dobro - do 50. minute, a onda je pao mrak na oči, no ovaj put Hrvatska je bila smirenija, bili smo konkretniji i pametniji u napadu nego prije. Igrali smo duge napade i sve se isplatilo. Nije se bilo lako dići nakon nekorektnog poraza od Srbije, ali smo ipak uspijeli.

Blaž je postigao sedam golova od 11 udaraca što je više već odlično za vanjskog igrača na tako važnoj utakmici. Sedam je zabio i Ivan Čupić, od čega tri iz sedmeraca. A tu je i Igor Vori koji je zabio šest golova, a po četiri su dodali Ninčević i Marko Kopljar.

Nervoza je nestala i u drugom poluvremenu smo dobro krenuli, napravili smo ono što nismo protiv Srbije.

Imamo broncu na Europskom prvenstvu u Srbiji! To je deseta medalja Hrvatske na velikim natjecanjima. Uzvratili smo Španjolcima za poraz u skupini i zasluženo uzeli treće mjesto pobjedom 31-27.

Ali, i ovaj put nije moglo bez drame. Dapače, 'kauboji' su se vratili na stare staze i u zanimljivoj utakmici pokazali vjeru u sebe i uzeli svoju drugu broncu na EP-ima.

Ostat će dugo u sjećanju da se Hrvatska iz Srbije vratila s broncom, a da su Srbi izašli po medalje u šajkačama!

PRESS-GIP-a