Kauboji pobjedili Francusku sa 7 golova razlike

hr rukomet

U fantastičnoj rukometnoj predstavi hrvatska je pregazila u Novom Sadu svjetskog, europskog i olimpijskog prvaka Francusku i došla na prag polufinala Europskog prvenstva u Srbiji. U 60 minuta istinske sportske drame hrvatski su rukometaši uspjeli razbiti ne samo vlastite strahove i nedoumice nakon poraza od Španjolske, već i dugogodišnju nadmoć najbolje rukometne družine 21. stoljeća - Onestine Francuske.

Dva isključenja Karabatića i Fernandeza dodatno su poduprla hrvatska nastojanja. Alilović se razgoropadio, skidao šuteve s devet metara, zicere, sedmerce… A Omeyer ga je s druge strane terena ljubomorno strijeljao pogledom.

Kopljarovim golom u 53. minuti Hrvatska je prvi put na utakmici povela s pet razlike (24-19)! Onestina vojska u tim je trenucima potpisala predaju. Do kraja utakmice, cijelo vrijeme s Balićem na klupi, držalo se Francusku na sigurnom razmaku.

Pobjeda, najveća pobjeda hrvatskog rukometa u posljednjih nekoliko godina bila je osigurana. Lacković je pogotkom iza Omeyerovih leđa za 29-22 konačno u posljednjim sekundama zapečatio francusku sudbinu.

Zbogom francuskim rukometnim mušketirima, njihov definitivan silazak sa svjetskog trona tisuće naših fanova ispratile su pjesmom “A sad adio…”.i

Hrvatska u srijedu u 20.10 sati u novosadskom SPENS-u igra protiv Mađarske i za siguran plasman u polufinale, koji će se u petak igrati u beogradskoj Areni, dovoljan joj je samo jedan bod. Rutinskom pobjedom protiv Islanda plasman među četiri najbolja na europskom kontinentu izborila je i Španjolska.