Wengan je dio Hrvatske- Pogledajte VIDEO

kostelic bakovic

Ivica Kostelić obranio je dvostruku krunu u legendarnom švicarskom Wengenu. Najbolji skijaš svijeta deklasirao je konkurenciju u drugoj vožnji nedjeljnoga slaloma i zasluženo se još jednom popeo na najvišu stepenicu pobjedničkoga postolja...

Ivica Kostelić nije "pričao u vjetar" kada je poslije Sljemena i Adelbodena govorio koliko se veseli Wengenu. Moderno švicarsko skijalište i ove sezone naš je skijaški Profesor takoreći "zakupio", ukravši predstavu u superkombinaciji i slalomu te obranivši prošlogodišnju dvostruku krunu!

Nitko nije bio ravan Ivici u drugoj vožnji slaloma na stazi Maennlichen/Jungfrau. Aktualni pobjednik Svjetskoga kupa do cilja je došao u vremenu 52.00, a kombinirano 1:45.67 bilo je dovoljno da drugoplasiranog Andre Myhrera iza sebe ostavi za 85 stotinki.

U oblaku prašine koji se diže iza Ivice "zakašljao" se i Fritz Dopfer, njemački slalomski prvak, po prvi se put plasiravši na pobjedničko postolje u Svjetskome kupu. Vodeći iz prve vožnje Mario Matt uz 92 sekunde zaostatka "tabori" na najnezahvalnijem četvrtom mjestu, dok je Christian Deville šesti.

Vodeći skijaš svijeta Marcel Hirscher nakon fenomenalnog ulaska u 2012. godinu konačno je "puknuo"; u prvoj vožnji "haklao" je vrata te je diskvalificiran, što znači da se u ukupnom poretku Svjetskoga kupa Ivica sada približio na samo trideset bodova.

U slalomskom poretku nakon četrnaeste pobjede u karijeri (dvadeset druge ukupno), Profesor crvenu majicu drži sa 125 poena prednosti pred mladim Hirscherom.

{youtube}wNG3kdAZeiQ{/youtube}

Wengen, slalom:
1. Ivica Kostelić (Hrvatska) 1:45.67
2. Andre Myhrer (Švedska) +0.85
3. Fritz Dopfer (Njemačka) +0.88
4. Mario Matt (Austrija) +0.92
5. Felix Neureuther (Njemačka) +0.93
6. Christian Deville (Italija) +1.20
7. Stefano Gross (Italija) +1.34
8. Alexis Pinturault (Francuska) +1.37
9. Lars Elton Myhre (Norveška) +1.40
10. Jens Byggmark (Švedska) +1.56

Prteuzeto od hrsport.net piše: Antonija Pavlić