Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri06032020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Šteta što nisam malo bolje odvezao

ivica kostelic zagreb

ZAGREB-Austrijanac Marcel Hirscher osvojio je noćni slalom na Sljemenu, izvrsno je odvozio obje utrke, kvalitetno od početka do kraja, odlično neutralizirao sve neravnine koje su se na razmočenom Crvenom spustu pojavile i zasluženo slavio. Hirscher je pobjedom na Sljemenu preuzeo i vodfstvo u Svjetskom kupu.

Ivica Kostelić nije uspio obradovati sestru Janicu slavljem na Sljemenu, treće mjesto je izvrstan rezultat, na "svojoj" stazi najbolji hrvatski skijaš je nakon tri druga mjesta sada uspio uloviti "broncu" i novih 60 bodova koji će ga pomaknuti prema vrhu u obrani naslova pobjednika Svjetskog kupa.

Naravno i prvo mjesto u vodstvu za slalom je dobra opcija, a 45 bodova ispred pobjednika Sljemena je dobra "dota" pred nastavak sezone.

Loše uvjete na stazi, pogotovo u drugom nastupu iskoristio je odlično Felix Neureutherom koji je odličnom drugom vožnjom stigao do drugog mjesta na postolju, dok je prošlogodišnji pobjednik Andre Myhrer napravio pogreške koje su ga stajali postolje.

Najveći pomak u drugoj vožnji napravio je Francuz Steve Missilier koji je sa 21. mjesta stigao do pete pozicije prije svega zahvaljujući jako lošim uvjetima na stazi gdje su skijaši znali gubiti i sekundi stečenog vremena iz prve utrke.

- Jako sam zadovoljan, treće mjesto je odličan rezultat, iako mi se sada čini da sam mogao i malo bolje. Staza je bila jako teška, u prvoj utrci sam bio dobar startni broj što sam iskoristio da bih bio u korak sa vodećima. Teško se bilo boriti sa nekim rupama na stazi. A druga utrka je bila dosta otvoreno postavljena, to mi nije jača strana i mislim da sam se dobro snašao na njoj. Ovi mi bodovi znače za nastavak sezone, zadovoljan sam trenutnom formom i vrlo optimističan za nastavak sezone. Mislim da mogu još više – kazao je Kostelić odmah po završetku utrke i dodao:

- Publika se pokazala izvrsnom, razumijem i njihovu želju za pobjedom. Nisu razočarali i mnogo mi je skijaša između dvije utrke kazalo da je ovdje prekrasno i da je ovo jedna od najboljih utrka u godini. Svi vole doći na sljeme jer je pravo uživanje skijati u ovakvom dekoru.

Prva vožnja ponudila je sliku sljemenske staze, vrlo teške, duge i ne baš sa idealnom podlogom. Najbolje je uvjete na stazi iskoristio Austrijanac Marcel Hirscher, Ivica Kostelić je na noge podigao desetak tisuća gledatelja imao bolje vrijeme od Hirschera na prvom i na drugom prolazu, ali je na kraju za njim zaostao za 12 stotinki, a za Myhrerom svega dvije. I to mu je bilo dovoljno za treću poziciju nakon prve vožnje.

Zanimljivo je da su do Šveđanina Mattiasa Hargina svi koji bi prolazili kroz cilj završili kao posljednji, izuzev Jean Baptiste Grangea koji je odustao. Nešto bolji u nastavku je bio samo Amerikanac Ted Ligety koji je dogurao do vrlo visokog šestog mjesta, ali uz zaostatak već od sekunde i pol.

Preostali hrvatski skijaši nisu uspjeli izboriti drugu utrku. Natko Zrnčić Dim je zbog ozljede odustao prije samog nastupa, bol od natučenog bedra bila je jača od želje za nastupom na Sljemenu. Dalibor Šamšal je uspio stići do cilja, ali u lošim uvjetima na stazi zaostatak od 5.43 sekunde bio je preveliki i dovoljan za tek 49. mjesto. Sebastian Brigović je u cilj ušao sa 7.75 sekundi zaostatka čime je zauzeo 58. mjesto, dok je najmlađi Matej Vidović diskvalificiran.

U ukupnom poretku za Svjetski kup došlo je do promjene na vrhu, Aksel Lund svindal nije skijao na sljemenu i prepustio je vodstvo novom "kralju" Crvenog spusta Austrijancu Marcelu Hirscheru. Amerikancu Ted Ligetyiju 18 bodova iz sinoćnjeg slaloma pomoglo je da se probio do trećeg mjesta, dok je branitelj naslova Ivica Kostelić sada na četvrtoj poziciji.

U poretku slalomaša 60 bodova je Kosteliću pomoglo da se održi na vodećoj poziciji, Hirscher je sada na 45 bodova zaostatka, dok je na trećem mjestu Talijan Cristian Deville. (Slobodna Dalmacija/Dnevnik.ba)

POREDAK SLJEMENA: 1. Marcelo Hirscher (Austrija) 1:51.84,

2. Felix  Neureuther (Njemačka) + 0.29,

3. IVICA KOSTELIĆ (HRVATSKA)+ 0.48,

4. Cristian Deville (Italija) +0.83,

5. Andre Myhrer (Švedska) + 1.88 ...

POREDAK U SLALOMU: 1. IVICA KOSTELIĆ (HRVATSKA) 305,

2. Marcel Hirscher (Austrija) 260,

3. Cristian Deville (Italija) 230,

4. Felix Neureuther (Njemačka) 216,

5. Andre Myhrer (Švedska) 215 bodova ...

UKUPNI POREDAK SVJETSKOG KUPA:

1. Marcel Hirscher (Austrija) 525,

2. Aksel Lund Svindal (Norveška) 458,

3. Ted Ligety (SAD) 403,

4. IVICA KOSTELIĆ (HRVATSKA) 389,

5. Beat Feuz (Švicarska) 360 bodova ...

POBJEDNICI SLJEMENA

2008. Mario Matt (Austrija)
2009. Jean Baptiste Grange (Francuska)
2010. Giuliano Razzoli (Italija)
2011. Andre Myhrer (Švedska)
2012. Marcel Hirscher (Austrija)

Preuzeto s: Dnevnik.ba