Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto06022020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Nogometni biser Bosanske Posavine

kristijan pejic

Mladi nogometaš Kristijan Pejić iz Domaljevca s velikim uspjehom nastupa u juniorima FSV Frankfurt i uz put kaže Ponosim se hrvatskim korijenima i priželjkujem nastup u jednoj reprezentativnoj selekciji.

U brojnim Njemačkim klubovima nastupa veliki broj mladih nogometaša porijeklom iz Hrvatske i BiH, a za njih se vrlo malo zna u njihovim matičnim zemljama. Najviše ih je među trećom generacijom Hrvata čiji su roditelji odlučili usmjeriti djecu u Njemačke klubove, nadajući se da će dostići slavu braće Kovač, Marića, Rakitića, Iličevića i drugih. Posavljak iz Domaljevca 18-godišnji Kristijan Pejić jedan je od golobradih igrača koji brani boje Njemačkih klubova, a sanja nastup za Hrvatsku ili BiH nogometnu selekciju. S nogometnom loptom druži se od svoje šeste godine u Frankfurtskoj četvrti gdje je živio u SG- Seckbachu, da bi od 13-te godine pristupio drugoligašu FSV Frankfurt.

Uporan i upotrebljiv                                              

 -Lijeva noga i igranje na više pozicija daju mi prednost u kadru od 22 podjednako kvalitetna igrača gdje se čvrstim radom treba izboriti za svaku odigranu minutu. Natječemo se u Hessen ligi, drugoj po jačini za igrače mlađih uzrasta, a cilj nam je osvojiti prvenstvo i kvalificirati se u 1.Bundes ligu juniora, te zaigrati u najvišoj juniorskoj ligi Njemačke, ističe Kristijan Pejić i dodaje,- Nakon juniorskog staža otvara mi se perspektiva da kao najbolji i najuporniji preko druge ekipe Frankfurta dođem do 2.Bundes lige, a možda i dalje. Koliko je rukovodećim ljudima stalo do naše generacije koja je najbolja u povijesti kluba, govori podatak da će 6-7 igrača na zimskim pripremama u Španjolskoj biti priključeno prvoj ekipi, a u proljetnoj sezoni dobivamo trenera za tjelesnu i mentalnu pripremu. Stasiti Pejić s visinom od 180 cm  upotrebljiv je na više pozicija u momčadi, a trener Slobodan Komljenović najviše ga koristi u zadnjoj liniji ili kao veznog igrača. Pejić je uspješan i pred protivničkim golom, a posljednjim zgoditkom u mreži Bohuma donio je tri boda svojoj momčadi.  Kroz priču s mladim Posavljakom doznajemo da Nijemci zadnjih nekoliko godina poklanjaju veliku pozornost mentalnoj pripremi mladih igrača jer su zaključili da im između 16 i 19 godine dosta mladih nadarenih igrača propada baš u nedostatku mentalne snage nositi se sa zahtjevima modernog nogometa. Za svoje napredovanje i nogometni razvoj najzahvalniji je svojem sadašnjem treneru Slobodanu Komljenoviću, dugogodišnjem bivšem igraču Eintrachta iz Frankfurta koji ga kroz kvalitetan rad priprema na izazove i zahtjeve modernog nogometa.                                                          

Hrvat s tri domovine

-Rođen sam u Njemačkoj, po statistici pripadam trećoj generaciji i trebao bih biti samo Nijemac. Međutim ja izvrsno govorim hrvatski jezik, na čemu sam ponosan i zahvalan svojim roditeljima što su mene i moja dva brata odgajali da volimo i poštujemo Njemačku, ali da znamo tko smo i odakle smo, rekao je Kristijan Pejić i naglasio- Zato mislim da imam tri domovine, Njemačku u kojoj sam rođen, Hrvatsku što sam Hrvat po nacionalnosti i Bosnu i Hercegovinu gdje od malih nogu kod djeda i bake u Domaljevcu provodim najljepše i nezaboravne školske praznike. Ponosim se hrvatskim korijenima, a moj cilj i velika želja je da se razvijam i napredujem kao nogometaš i da jednog dana zaigram u reprezentaciji jedne od moje tri domovine.                                                                                                    

Preuzeto s Posavina/blog, autor Marko Mišković