Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto07162019

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Veterani otvorili put suradnji

veterani_mahalaDugo godina nogometni klubovi iz Posavine i Središnje Bosne nisu se međusobno sastajali, a momčadi veterana Dinama iz D.Mahale i veterana NK Kreševo Stanić na putu su da ožive suradnju. Zanimljivo je istaknuti da su ovaj puta inicijatori bili svećenici, koji su također pokazali zavidno znanje na zelenom travnjaku.

U gostujućoj momčadi fra Ivo Bošnjak, a kod domaćina fra Mato Vincetić koji je na terenu proveo pola sata i svojom vrlo dobrom igrom iznenadio sve prisutne.

Inicijativa za ovaj susret potekla od našeg svećenika fra Mate koji je u kontaktu sa svećenicima u Kreševu, a njegovu ideju rado smo proveli u djelo. Zadovoljstvo nam je bilo ugostiti ljude iz Kreševa, jer mnogi od njih prvi put su u Posavini. Odveli smo ih u Samostan na Raščici i upoznali s muzejom i samostanskom knjižnicom. Potom su obišli novo naselje, bazene i stadion HNK Orašje i priznali su da su zadivljeni onim što su vidjeli. Nakon utakmice razmijenili smo darove i zabavili se u sjajnoj domaćoj atmosferi, rekao je Miroslav Đurić trener seniorske momčadi i dugogodišnji član veterana Dinama iz D.Mahale.

Dogovorili uzvratni susret

Kroz poklon knjigu Monografija Dinama, gosti su dosta doznali o svojim domaćinima, a po završetku utakmice predstavnici obje ekipe položili su vijence i upalili svijeće kraj spomenika poginulim mještanima D.Mahale.-Imali smo namjeru i ranije doći u D.Mahalu i odigrati utakmicu, ali zbog obveza u prvenstvu pomjerili smo termin i sačekali kraj sezone.Kontakt s našim domaćinima uspostavili su svećenici i njihova je zasluga da smo danas u D.Mahali. Kroz razgovor s kolegom Bernatovićem doznao sam puno detalja o klubu i mjestu, a malo tko od nas je znao da je D.Mahala čisto hrvatsko naselje, po broju stanovnika ravno općini Kreševo, rekao je predsjednik NK Kreševo Stanić, Mato Tomić i naglasio,- Moramo zahvaliti prijateljima iz NK Dinamo koji su nas dostojanstveno primili i ugostili, a po završetku našeg druženja dogovorili smo uzvratni susret u što kraćem vremenu. Bit će nam teško uzvratiti istinskim gostoprimstvom, ali trudit ćemo se da ih upoznamo s našim ljepotama u Kreševu.

Veliki preokret gostiju

Utakmica dvije podjednake momčadi protekla je u lijepoj i zanimljivoj igri, s tim da su domaćini dominirali u prvom, a nešto mlađa momčad gostiju u drugom poluvremenu. Najprije su prednost Dinamu donijeli Anto Barukčić i Miroslav Đurić, da bi u drugom dijelu gosti iz Kreševa zaigrali dopadljivo i efikasno i zgodicima Mladena Jurića, Branka Ivičevića i Danijela Tomića došli do pobjede 3:2. -Došli smo da se družimo, da steknemo nova prijateljstva i nadam se da je ovo samo prvi korak prema dugoročnoj suradnji dva kluba. Rezultat je bio u drugom planu, ali doznali smo da je malo ekipa odnijelo bodove s ovog travnjaka, a mi smo jedna od rijetkih, kroz osmjeh je istaknuo fra Ivo Bošnjak iz župe Kreševo, jedan od inicijatora susreta veterana.

Kreševljaci nastupali u Posavini u II ligi Herceg Bosne

NK Kreševo Stanić natječe se u II nogometnoj ligi SBŽ, a prvenstvo su završili na 6.mjestu. Imaju dosta stabilnu momčad, igrači su pretežno iz Kreševa, Kiseljaka i okolnih mjesta, dok je omladinski pogon s kadetima oslonjen na vlastiti igrački kadar. Od jeseni formirat će i juniorsku momčad, što je prioritet kluba u narednom periodu, navode Kreševljaci čiji je klub nastupao u Posavini prije 12-13 godina kroz natjecanje u nekadašnjoj Drugoj nogometnoj ligi Herceg Bosne, sastavljenoj od klubova i Posavine i Središnje Bosne.

Preuzeto s posavskog/bloga, autor m.mi.