Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub08082020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Došašće - biće koje dolazi

Vjerujem da svakog od nas zanima što označava riječ advent ili došašće? Dakle, latinska je to riječ, a izvedena je iz riječi „advenire“ što označava dolazak ili advent.... A zapravo čovjek je biće što nadolazi. I nije to sve, riječ „advenire“ ima još jedno značenje što označava i „pustolovinu ili avanturu“. Pa s pravom pitamo, a što je to zapravo avantura u kontekstu riječi „advenire“?

Avantura u kontekstu "advenire" označava dolazak Boga čovjeku, osobi u svakom trenutku života. On, dakle Isus dolazi čovjeku, k tebi i meni u tihim poticajima i otkucajima srca. Stoga, pitajmo se, koliko smo u dodiru sa samima sobom? I jesi li kod sebe? Jesi li doma?

dosasce vrijeme iscekivanja

Ako si kod sebe, ako si doma, ako si u komunikaciji sa samim sobom, poslušaj i čut ćeš Njegov dolazak. A ako zaista i čuješ Isusov dolazak, znači da si adventsko biće.

No i ti prijatelju, znam da znaš, da još sve ne znaš, ali se nadaš da ćeš razotkriti sve tajne, jer očekuješ objavu ili dolazak Njegove punine. Očekuješ Božić! Ali, Bog je zapravo došao na ovaj svijet i On je s tobom, u tebi i oko tebe u tvome bratu siromahu, prijatelju i svim ljudima koje ti šalje i kojima tebe šalje.

Ali? I ti i ja, čini mi se slabo primjećujemo kako Bog svakodnevno dolazi k nama u ljudima koji nas za nešto mole, u ljudima koji nas obdaruju smiješkom i koji „nešto traže“ u ispruženoj ruci. Pitaš li se, a što ta ispružena ruka traži?

Znajmo prijatelji, svaki susret s nekim čovjekom u tijeku tvog dana pustolovina je i Božji dolazak k tebi i to neka ti bude poseban događaj, dakako ako si za njega otvoren. I budi čovjek. Budi biće što nadolazi!

Budi došašće. Budi advent!

Pa, prijatelju, neka ti je sretno adventsko vrijeme koje u dubini sebe živiš!

Za GIP piše s. Augustina Barišić, Klanjateljica Krvi Kristove

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka