Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub07112020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Zlatomisnički jubilej Vladimira Kljajića

Zlatomisnički jubilej proslavio je na sv. Alojzija Gonzaga 21. lipnja 2016. godine u župi Pećnik kod Odžaka vlč. Vladimir Kljajić. Ova župa toga je dana slavila i svoga zaštitnika sv. Alojzija Gonzagu. Euharistijskom slavlju predsjedao je zlatomisnik a propovijedao je vlč. Pavo Brajinović, na službi kod sestara SMI u Vitezu kao pastoralni djelatnik.

zlatnomisnik vladimir kljajic

Na euharistiji je bilo nazočno oko 250 vjernika a u koncelebraciji bilo je oko 28 svećenika i redovnika. Sve je na početku pozdravio domaći župnik vlč. Andrija Janjić, sve svećenike, župnike koji su ovdje u Pećniku djelovali, spomenuo se i pokojnih župnika, pozdravio je nazočne vjernike kao i sve koji su došli na ovu proslavu. Pod sv. misom pjevao je zbor iz Odžaka pod vodstvom s. Anje.

Na početku sv. mise predstavio se vlč. Vladimir Kljajić koji je rođen 28.lipnja 1939. godine od roditelja Marka i Marije r. Maričić u mjestu i župi Pećnik. Osnovnu školu pohađa u Pećniku i Modriči, srednju u Dubrovniku  a teologiju u Đakovu gdje je zaređen za svećenika 29. lipnja 1966.  Bio je kapelanom u: Katedrali u Sarajevu, u Brčkom a župnik je bio u: Čemernu, Bežlji i Morančanima. Oko 28 godina djelovao je pastoralno u Njemačkoj.
 
Propovjednik Pavo Brajinović u propovijedi je naglasio da je vlč. Vlado bo pozvan od Boga i odazvao se „Kao Božji izabranik trebao je rod donijeti u svoje vrijeme. Danas kad gledamo život oko sebe osjeća se potreba svećenika. Svećenik se Bogu stavlja na raspolaganje. Svećenik treba stati na stranu ugnjetenih i prezrenih, kojih je danas najviše. Sve svećenik stavlja u Božje ruke. Velika je čast za svećenika raditi na Gospodnjoj njivi.

Dostojevski napisa da je jedina istina Isus Krist. Budimo na strani Isusa Krista, obnavljajući svoje obitelji. Dobar svećenik dolazi iz moljenja krunice. Ti si Vlado činio dobro 50 godina kao svećenik. Bilo je dosta prepreka a ti nisi sustao. Nisi se klanjao moćnicima, zauzimao si se za siromašne i ugrožene“, završio je propovjednik Brajinović. Poslije sv. mise svi su pozvani na domjenak u hotel „Euro“ u Odžaku.

Ivan Ravlić, župnik u Pos. Mahali k. Odžaka

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka