Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto04072020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Svjedočanstvo Sanje Doležal

“Tragala sam za smislom. Nije me ispunjavala slava i sjaj vrhunca. Počelo je slučajno, odlaskom na Kaptol kod franjevaca, na duhovni seminar koji je vodio pater Zvjezdan. Od tog trenutka pa sve do danas traje moj hod u vjeri. Nekad sam jača, nekad slabija…

sanja dolozel

Ali znam da postoji smisao. Vjera mi pomaže u svemu, sigurno me održava na nogama i nakon gubitka mojeg životnog partnera i najboljeg prijatelja, mojeg supruga. Nije lako, ali u vjeri imam utjehu i nadu” rekla je Sanja Doleležal u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Uoči Drugog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji se održao u nedjelju, 19. travnja na Trsatu u Riječkoj nadbiskupiji, o svojoj vjeri progovorila je između ostalih i Sanja Doležal. Poslušajte njeno svjedočanstvo!

Tema Drugog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji, koji se 19. travnja 2015. godine održao na Trsatu je “Obitelj – nositeljica života, nada i budućnost Hrvatske”. Jedna od temeljnih ideja nacionalnih susreta jest stavljanje obitelji u središte pozornosti javnoga mnijenja, bilo crkvenoga tako i mnijenja čitavoga društva.

Naglašavajući da je obitelj “nositeljica života” željelo se još više istaknuti uloga obitelji bez koje uistinu nema niti nade niti budućnosti. Obitelj, kako nam je znano, nije samo nositeljica već i prenositeljica života. Vjernik zna da je ljudski život dar koji supružnici primaju od Boga te da su oni pozvani taj dar života primiti, činiti da se razvija i raste u svim dimenzijama, kako bi jednoga dana ta ista osoba mogla postati nositelj života Crkve i društva.

Izvor: susretobitelji.hr

 

{youtube}ox8q6vQxmGQ|720|510|0{/youtube}

 

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka