Preminuo je fra Zvjezdan Linić

fra zvijezdan linic

Danas u subotu 7. prosinca 2013. godine, okrijepljen svetim sakramentima, blago je u Gospodinu preminuo naš brat fra Zvjezdan Linić u 73. godini života, 56. redovništva i 47. svećeništva.

Pokoj vječni, daruj mu, Gospodine, i svjetlost vječna svijetlila mu. Počivao u miru Božjem!”, objavljeno je na web stranici Kuće susreta Tabor.
Kako su izvijestili, o sprovodnim obredima javit će naknadno.

Fra Zvjezdan Linić rođen je 1.ožujka 1941. u Svilnom, u blizini Gospinog svetišta Majke Milosti na Trsatu.

Svoj pastoralni svećenički život posvetio je najviše mladima i Franjevačkom svjetovnom redu. Velikom broju mladih pomogao je da kroz sakramente kršćanske inicijacije udu u Crkvu, da upoznaju Krista Spasitelja. Njegov glavni svećenički posao bio je naviještanje evanđelja i to kroz redovite propovijedi radnim danom, a osobito nedjeljom u crkvi sv. Franje na Kaptolu a potom i kroz broj ne vjeronaučne susrete s mladima i manje mladima. Tu se razvija njegov osjećaj za riječ Božju. Kroz radio – mise i duhovne misli počeo je sustavno stavljati na papir komentare evanđeoskih perikopa.

U kući susreta TABOR pri Franjevačkom samostanu u Samoboru organizirao je i držao brojne tečajeve duhovnih vježbi i seminare duhovne obnove.

Izvor: Laudato.hr