Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri06032020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Nesložni smo i u crkvi i u politici

komusina

Uoči današnje svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, predslavio je jučer misu bdijenja u Gospinom svetištu u Komušini u nazočnosti oko 20.000 hodočasnika, kojima su već u ranim poslijepodnevnim satima svećenici bili na raspolaganju za sakrament ispovijedi.

Prije euharistijskoga slavlja molitvu svete krunice pred zavjetnom slikom Gospe Kondžilske predmolio je kardinal Puljić, navodi KTA.

Na početku, riječi pozdrava uputio je župnik i upravitelj svetišta vlč. Anto Ćosić, upućujući pozdrav kardinalu Puljiću, svećenicima, hodočasnicima, predstavnicima državne, političke i civilne vlasti među kojima su bili predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, ministar za izbjeglice i raseljena lica RS-a Davor Čordaš, načelnici općine Teslić, Usora i Žepče, kao i predsjednica Skupštine grada Zagreba Darinka Kosor, zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Stipo Čičak.

Također je pozdravio pripadnike pravoslavne i islamske vjere, kao i djelatnike policijske uprave, te osobe iz sredstava društvenog priopćavanja.

''Svako je hodočašće u marijansko svetište Gospe Kondžilske jasan znak naše vjerničke želje za susret sa vječnom riječju, koja je po Mariji tijelom postala.

Djevica Marija, koju u ovom svetištu stoljećima štujemo kao Gospu Kondžilsku nastavlja biti duhovno nazočna među nama i s nama zajedno moliti za neprestani izljev darova Duha Svetoga na cijelu Crkvu i na svakoga od nas.

Pristupimo danas njoj kako bismo od nje naučili poslušnosti i otvorenosti Bogu'', kazao je župnik Ćosić.

Kardinal Puljić je rekao kako se "mi katolici - Hrvati u Bosni i Hercegovini stalno žalimo kako nas ne vole, kako nam prave probleme te kako se nalazimo pod teškoćama da opstanemo te je istaknuo da je kao pastir „žalostan i ranjen jer smo nesložni i u crkvi i u politici. Nije nam važan Isus, nije nam važan narod - nego moj interes - i nismo vjerodostojni“.

''Ovdje te, Gospe, molim da ova tvoja djeca postanu složni, da nas Isus ujedini. Zato u ovom svetištu želim moliti Gospu svim srcem - daj nas učini složnima pa će itekako s nama morati računati.

Zato u ovoj svojoj besjedi želim vas ohrabriti - vratimo se jednom jačom vjerom, većim pouzdanjem i iskrenim zauzimanjem da Božja bude na prvom mjestu - tada će drugi itekako na nas računati i s nama računati.

Gospe, sav ti ovaj narod predajem, predajem ti sve svoje svećenike, redovnike i redovnice, sva duhovna zvanja, predajem sebe u ovoj muci da istinski budem pastir u Božjem srcu, pomozi nam, Marijo, da budemo vrijedna tvoja djeca'', kazao je na kraju propovijedi kardinal Puljić.

Preuzeto s Bljesak.info

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka