Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned06072020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Obilježena deseta obljetnica od pohoda Ivana Pavla II. u Banja Luku

banaj luka 10 obljetnica

Banja Luka - Danas se navršava deseta obljetnica drugog pastirskog pohoda sada blaženog pape Ivana Pavla II. Bosni i Hercegovini i njegovog boravka u Banja Luci. Tim povod Banjalučka biskupija pripremila je monografiju pod naslovom „Ljubav sve nadvladava“.

U monografiji su predstavljena sjećanja brojnih uglednika iz crkvenog i društveno-političkog i kulturnog života koji su sudjelovali u pohodu pape Ivana Pavla II. 22. juna 2003. godine Banjoj Luci, kada je blaženim proglasio Ivana Merza.

U znak sjećanja na misno slavlje, koje je 22. lipnja 2003. predvodio sveti otac Ivan Pavao II., pored ruševina franjevačke samostanske i župne Crkve sv. Ante Padovanskog u banjalučkom naselju Petrićevac, u novoizgrađenoj, ali još nedovršenoj Crkvi sv. Ante, sutra će biti služena sveta misa.

Predstavit će je nadbiskup metropolit beogradski mons. Stanislav Hočevar u zajedništvu s mjesnim biskupom mons. dr. Franjom Komaricom i pomoćnim biskupom mons. dr. Markom Semrenom te uz suslavlje svećenika i sudjelovanje redovnica i drugih vjernika.

Poslije svete mise bit će upriličen nastup pjevačkih zborova iz župa Banjalučke biskupije.

PRESS GIP-a

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka