Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pet07102020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Predsjednik Dodik posjetio biskupa Komaricu

dodik komarica

Banja Luka-Predsjednik Republike Srpske g. Milorad Dodik posjetio je 22. prosinca banjolučkog biskupa mons. dr. Franju Komaricu u povodu skorašnjeg blagdana Božića i Nove Godine.

S predsjednikom Dodikom u pratnji su bila tri ministra hrvatske nacionalnosti u Vladi RS: ministar za izbjeglice i raseljene osobe g. Davor Čordaš, ministar prosvjete i kulture g. Anton Kasipović, ministrica obitelji, omladine i sporta g. Nada Tešanović, te direktor republičkog sekretarijata za vjere g. Jovo Turanjanin. Uz biskupa Komaricu kao domaćini bili su nazočni pomoćni biskup banjolučki mons. dr. Marko Semren, direktor banjolučkog Caritasa prelat Miljenko Aničić i ravnatelj KŠC-a u Banjoj Luci mons. Ivica Božinović.


U dužem susretu koji je protekao u vrlo opuštenom i prijateljskom ozračju predsjednik Dodik je izrazio svoje poštovanje za pozitivnu ulogu i djelovanje biskupa Komarice i Katoličke Crkve u Banjoj Luci i RS, naročito zbog njezina velikog doprinosa društvu u cilju mira i pomirenja kao i liječenja ratnih rana kroz odgojno-obrazovne, karitativno-socijalne te gospodarske projekte.


Biskup Komarica je zahvalio predsjedniku Dodiku za potporu obrazovanja te socijalno-karitativnog rada koje provodi biskupija, te za pomoć koju je ove godine Vlada RS pružila povratnicima katolicima. Zamolio ga je da potakne Vladu i na daljnju potporu u obnovi ratom uništenih naselja ovdašnjih katolika, te programima koje biskupija provodi za opće dobro.


Predsjednik Dodik je biskupu Komarici obećao daljnju pomoć za spomenute projekte kao i za dovršenje, odn. izgradnju u ratu porušenih crkava. Pred okupljenim novinarima predsjednik se pohvalno izrazio o mnogostrukim naporima Katoličke Crkve za opće dobro i obećao daljnju materijalnu i drugu pomoć u narednoj godini.
U ime svojih suradnika biskup Komarica je zahvalio predsjedniku Dodiku i ministrima za pohod, čestitke i dosadašnju dobru suradnju, izrazivši optimizam u pogledu budućih zajedničkih napora oko povratka prognanih i obnavljanja zemlje u duhovnom, pravnom i materijalnom pogledu

Izvor: (kta/tabb)

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka