Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri08122020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

1 društveno-korisnih projekata i 2 mikrobiznisa

U okviru Programa omladinske banke, koju partnerski podržava Općina Odžak, u aprilu ove godine izvršena je ceremonija potpisivanja ugovora i dodjele čekova neformalnim grupama mladih za 11 društveno-korisnih projekata i 2 mikrobiznisa.

Ahmer Škrijelj, Ervin Garić i Harun Mujanović osmislili su i izradili projekat pod nazivom “Tablom označi, sigurno pješači”, a projekt su podržali Općina Odžak i Ministarstvo prometa, veza i zaštite okoliša Posavskog kantona.
Riječ je o postavci dva led solarna pješačka znaka u urbanoj zoni općine Odžak, tačnije u ulici Atifa Šapčanina i Titovoj ulici.

Primarni cilj projekta je poboljšati sigurnost pješaka, a naročito učenika, jer su pješački znakovi postavljeni na frekventnim dionicama puta u neposrednoj blizini Osnovne škole. Također, projekat pored sigurnosne ima i ekološku dimenziju, jer se pješački znak napaja sunčevom energijom putem solarnih panela.

Čast nam je i iznimno zadovoljstvo što na ovakav način možemo pomagati svojoj lokalnoj zajednici, na dobrobit svih građana općine Odžak i uraditi još sličnih projekata kaza je jedan od sudionika Ahmer Škrijelj.

omladinska banka odzak 2

omladinska banka odzak 1

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka