Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon08032020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Učenici ŽP pobjednici u natjecanja “Sigurno u prometu 2019

Učenici osnovnih škola iz Županije Posavske (Odžaka i Orašja) uvjerljivi su pobjednici 23. Međužupanijskog i 5. Međuentitetskog natjecanja „Sigurno u prometu 2019“, koje je protekle subote održano u Orašju. Josipa Sušilović iz OŠ Orašje pobjednica je međužupanijskog natjecanja u kategoriji djevojčica, drugo mjesto pripalo je Franki Sabljo iz OŠ Ivana Mažuranića Posušje, dok je Sara Jazvić iz OŠ Vladimira Nazora Odžak osvojila treće mjesto.

Amelin Plavić iz OŠ VLadimira Nazora Odžak pobjednik je u kategoriji dječaka, drugo mjesto izborio je Stipe Bago iz OŠ Ivana Mažuranića Posušje dok je Marko Antonio Orkić iz OŠ Orašje trećeplasirani u ovoj kategoriji. Najbolji rezultat i prvo mjesto u kategoriji ekipa odnosno škola osvojila je OŠ Vladimira Nazora Odžak, druga je OŠ Orašje, a treće mjesto osvojila je OŠ Ivana Mažuranića Posušje.

sigurno u prometu

Nakon međužupanijskog, na kojem je sudjelovalo 11 ekipa, odmah je održano i međuentitetsko natjecanje, na kojem su natjecatelji iz ŽP također bili najuspješniji Ukupno je sudjelovalo 6 ekipa, tri s razine AMSuBiH – pobjednici međužupanijskog natjecanja i tri ekipe iz AMSRS, koji su iskazali najprije teorijsko, a potom i praktično znanje u vožnji i vještini upravljanja biciklom. Državna prvakinja „Sigurno u prometu 2019“ je Melina Horosković iz OŠ Vladimira Nazora Odžak, drugoplasirana je Ana Janković iz OŠ Novak Pivašević Čelinac a treće mjesto osvojila je Sara Jazvić iz OŠ Vladimira Nazora Odžak.

Kod dječaka prvo mjesto osvojio je Stefan Popović iz OŠ Jovan Dučić iz Banja Luke, drugo mjesto Amelin Plavić iz OŠ Vladimira Nazora Odžak, a treće Njegoš Đukić iz OŠ Sveti Sava Brod. U kategoriji škola 1. mjesto pripalo je OŠ Vladimira Nazora Odžak, drugoplasirana je OŠ Sveti Sava Brod, a treće mjesto posvojila je OŠ Novak Pivašević iz Čelinca. Prvoplasirani učenici za nagradu dobili su bicikl, pehare i diplome, koje su sa sobom ponijeli i ostali nagrađeni učenici, a sve su škole dobile zahvalnice za sudjelovanje na natjecanjima. Organizator natjecanja bio je AMSuBiH, a domaćin AMK „Posavac“ Orašje. Iduće godine državno natjecanje biti će u Tesliću.

Preuzeto s radio orašje

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka