Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pet06052020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Održane Sedme posavske večeri u Deventi

DERVENTA – U subotu 29. rujna 2018. godine u Derventi su održane Sedme posavske večeri u organizaciji Udruženja “Posavljak” iz Bijelog Brda, na kojima je nastupilo pet kulturno-umjetničkih društava. Idejni pokretač ove manifestacije je Jelica Blažević koja je istakla da su Posavske kulturne večeri manifestacija na kojoj se može vidjeti sva ljepota narodnih nošnji ovoga kraja, ali i čuti izvorna posavska pjesma.

– To je moja zamisao i drago mi je da smo uspjeli ustarajati u organizaciji. Osim nastupa pet kulturno umjetničkih društava, tu je i izložba slika, ručnih radova, jednom riječju svega onog što se rukom može proizvesti – kazala je Jelica Blažević.

derventa 1024

Pokrovitelj manifestacije je potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković koji je nazočio manifestaciji i istakao njen značaj.
– Manifestacija je organizirana s ciljem da se gaji tradicija, običaji i nošnje. ovoga kraja Pohvaljujem organizatore koji su uspjeli da nas okupe – rekao je Jerković.

Manifestaciju je otvorio predsjednik Udruženja “Posavljak” Franjo Blažević koji kazao " Ne dozvolimo da umre naša tradicija i običaji, ne smijemo to dopustiti. Moramo graditi ono što su naši djedovi  iočevi započeli.

Manifestaciji je prisustvovao i ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš, župan Koprivačko - križevičke županije Darko Koren, zamjenik načelnik općine Derventa Siniša Jeftić, načelnik Odjeljenja opće uprave Borivoje Golubović i drugi.derventa 900

PRESS GIP-a

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka