Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pet07102020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Jedna hrvatska županija - jedna obnovljena kuća u BiH

Kako saznajemo zahtjeva za obnovom kuća u Bosanskoj Posavini i BiH je sve više, stoga je upućen poziv i privrednicima iz RH koji posluju u BiH za sudjelovanje u ovoj akciji.  Do sada se ovoj akciji odazvalo devet županija i uključilo u projekt "Jedna hrvatska županija - jedna obnovljena kuća u BiH", koji je  prije dvije godine pokrenuo dopredsjednik RS Josip Jerković iz reda hrvatskog naroda u suradnji sa Savezom za povratak izbjeglih i raseljenih Bosanske Posavine.

zgariste posavina
Početna je ideja bila da svaka hrvatska županija donira novac za obnovu jedne u ratu oštećene ili uništene obiteljske kuće hrvatskih povratnika u BiH. Sudjelovanje u ovom hvale vrijednom projektu obećale su i Šibensko-kninska te Brodsko-posavska županija, dok je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obećao financirati obnovu dvije obiteljskih kuća.

Hvala svim županijama koje su prepoznale probleme s kojima se suočavaju hrvatski povratnici u BiH, prvenstveno u entitetu RS. Uvjeren sam kako će realizacija projekta dati nadu i ohrabrenje dijelu izbjeglih Hrvata da obnove svoje kuće i imanja – rekao je Josip Jerković.

S obzirom je zahtjeva za obnovom kuća sve više, poziv za sudjelovanje u ovoj akciji upućen je i privrednicima iz RH koji posluju u BiH, te udrugama bosanskih Hrvata i hrvatskim načelnicima općina u Federaciji BiH.

Među prvima su se odazvale tvrtka Euroherc i Općina Odžak.  Hvala im!

PRESS GIP-a

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka