Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri06032020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Prosinac u dječjem vrtiću „Paola Cerueto“ JU Odžak

I ove godine nam stiže najdraži mjesec prosinac/decembar, kako ga mi u našem vrtiću zovemo veseli mjesec, mjesec darivanja, mjesec dječjih radosti i smjeha. Naš vrtić ovog mjeseca  posjećuju dragi verdi ljudi s darovima za našu djecu.

zajednicak prva

Tako su nas početkom prosinca posjetili mladi iz župe Novo Selo s prigodnim darovima. A djeca su ih pozdravila s pjesmom i porukom sv. Nikoli da su naše cipelice čiste i spremne za darove.

Na sv. Nikolu 06. prosinca posjetio nas je dobri sjedi starac, a odgojitelji i djeca su ga dočekala prigodnim programom bogatim pjesmom, igrokazima,recitacijama i plesom kojem se pridružio i sv. Nikola.

Družili smo se, veselili, dobili darove od sv. Nikole i obećali da ćemo i do iduće godine biti dobri, veseli i poslušni.

zajednicak fotka 9002

Zatim je sv. Nikola morao poći dalje jer je imao još puno posla i puno dobre djece koje je trebao darovati..
Hvala ti sv.Nikola i vidimo se do godine...

Povodom  prosinačkih blagdana vrtić su posjetili i naši vjerni dragi gosti iz Italije,koji su i izgradili ovaj naš vrtić i iz godine u godinu nas pomažu kroz različite projekte.

Ovom prilikom bih pomenula Humanitarnu organizaciju Comunita Aiuti Unanitari Valdengo – Biella i njene predstavnike g.dina Carla, g.dina Ubalda i g.dina Federica koji nesebično pomažu naš vrtić, te odnedavno počasnog građanina grada Odžaka g.dina Roberta Pellu načelnika bratimljenog grada Valdenga iz Italije.zajednicak fotka 9001

Veliki doprinos su dali u proširivanju dječjeg vrtića, dogradnju prostora za jasličku skupinu te nabavku i opremanje adekvatnim namještajem. Otvaranje jaslica za naš grad je od značaja, puno je zainteresiranih, čime se građanima omogućava sigurno zbrinjavanje najmlađih  dok su roditelji na svojim radnim mjestima.

sv nikola1

Trenutačno u vrtiću imamo upisano 65 djece u tri odgojne skupine, dvije mješovite skupine starosne dobi od 3 g. do 4,5 g. i  skupina djece predškolskog i školskog uzrasta.

Prigodom posjete prijatelja iz Italije i predstavnika općinske i županijske vlasti. općinskog načelnika Općine Odžak g.dina Jakova Ivankovića i Ministra godspodarstva Županije Posavske g.dina Darka Kasapa, djelatnici vrtića su  10. prosinca pripremili likovnu radionicu  na temu Božićni ukrasi i božićno drvce.

sv nikola

Gosti su zajedno s djecom izrađivali ukrase, bojali i na trenutak probudili djecu u sebi, uživali u ugodnoj atmosferi dječije radosti.

Prijatelji iz Italije su iskoristili priliku i djecu razveselili darovima.

Nakon uspješno odrađene radionice, uz skroman doručak razgovaralo se o radu ustanove, o postignućima i o onome što je neophodno učiniti kako bi našoj djeci omogućili zdravo, sigurno i veselo odrastanje u našem vrtiću.

radionica1

Riječi podrške smo dobili od načelnika u ostvarivanju svih uvjeta za otvaranje jaslica, kao i od ministra gospodarstva za poboljšanje uvjeta ustanove.

Talijani su zadovoljni i puni hvale za dosadašnji rad i suradnju s našim vrtićem. Želimo se zahvaliti svim gostima što su svojom posjetom uljepšali naš prosinac.

radionica

Ovo je dio priče iz našeg vrtića o prosincu i događajima koji ga prate. Trenutačno smo u velikim aktivnostima oko priprema za božićno novogodišnu priredbu koju organiziramo dugi niz godina, s bogatim programom i nizom iznenađenja, ali o tome drugom prilikom.

Vaš dječji vrtić „Paola Cerueto“ JU Odžak
V.d. ravnateljica vrtića: Kata Erceg-Dujak
15.prosinca 2016.godine , u Odžaku

talijanai razgovarajuzajednicak fotka 900

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka