Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Čet05282020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Dvorani u Orašju se raduju sportaši i filmaši

orasje dvorana

Dugo očekivana sportska dvorana u Orašju mogla bi biti završena do konca godine. Tome se, uz brojne sportaše, najviše raduju zaljubljenici u film i oni koji prate događanja vezana uz Dane hrvatskoga filma. Mala kinodvorana odavno je postala pretijesna za sve one koji žele pozdraviti brojne goste filmskog festivala.

S 400 mjesta dvorana bude tek dovoljna za sve goste, kaže Iljo Benković, koji je uz Ivu Gregurevića moderator najveće regionalne filmske fešte. - Do kraja godine tvrtka Gradnja Invest 2 iz Odžaka zadužena je za ugradnju hidroinstalacija u sportskoj dvorani.

Po cijeni od 74.703,13 KM ugovoreni su zemljani radovi za polaganje cijevi kanalizacije i vodovoda, građevinski radovi za betoniranje šahtova, radovi unutarnje i vanjske kanalizacije, radovi vodovoda, unutarnje i vanjske hidrantske mreže te nabava i ugradnja sanitarnih uređaja za invalide.

U tijeku je postupak javne nabave izbora najpovoljnijeg izvođača radova za ugradnju elektroinstalacija. Ako ne bude žalbi na načelnikovu odluku o izboru najpovoljnijeg ponuditelja, ugovor za ugradnju elektroinstalacija Općina Orašje trebala bi potpisati s tvrtkom Magnet iz Brčkog. Stručni nadzor nad izvođenjem i jednih i drugih radova obavljat će tvrtka IN Projekt Orašje.
 
Za završetak nove sportske dvorane novčana sredstava (za hidro i elektroinstalacije), krajem prošle godine, osigurao je Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH, dok je sredstva za nabavu i ugradnju vanjske stolarije osigurao Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske (postupak javne nabave još je uvijek u tijeku). Unutarnje opremanje sportske dvorane kao završna faza izgradnje bit će završeno sredstvima UNDP-a.

Za GIP piše Nada Koturić

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka