Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri02262020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

GIP-ova zahvalnica „FELIXU d.o.o.“ iz Odžaka!

Cijenjeni korisnici reklama i sponzori Garevačkog informativnog portala! Koncem siječnja 2020. godine navršila se jedna godina dana od kako smo povezani sponom koja se zove Garevački portal. Preko tog Portala nalazimo svatko na svoj način dio sebe, odnosno postavljamo si i ostvarujemo ciljeve koji su nam ponekad zajednički, a ponekad različiti.

Opširnije:GIP-ova zahvalnica „FELIXU d.o.o.“ iz Odžaka!

GIP-ova Novogodišnja čestitka

Svim našim vjernim čitateljima, suradnicima i donatorima želimo sretnu, blagoslovljenu i uspješnu Novu 2020. godinu, uz želju da vam bude ispunjena zdravljem, srećom, uspjehom i blagostanjem.

Opširnije:GIP-ova Novogodišnja čestitka

Strolit - iz pepela do poslovnog Europskog partnera

Nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma 1996. godine dozvoljen je povratak predratnog stanovništva u herojski grad Odžak. Bilo je to vrijeme sreće ali tuge. Mnogi su ga zamišljali onako kako su ga ostavili, ali su se ubrzo sreli s činjenicama onoga što ih je tada dočekalo.

Opširnije:Strolit - iz pepela do poslovnog Europskog partnera

Danas je svetkovina svete Obitelji

Na zamolbu portala vlč. Pavao Brajinović župnik župe Posavska Mahala napisao je i dostavio propovjed vjernicima izvan domovine koji smo daleko od rodne grude i od zemlje svojih korijena, koju je prpovjedao u nedjelju 29. prosinca 2019. na svetkovine Svete obitelji u svojoj župi, te Vam propovijed prenosimo u cijelosti:

Opširnije:Danas je svetkovina svete Obitelji

Nagrađeni projekt Omladinske Banke Odžak

U organizaciji fondacije Mozaik u Sarajevu je na drugi vikend u drugom mjesecu 2020. godine održana trodnevna konferencija Omladinskih Banaka pod nazivom „MOBA 2020.“ Tako im se pridružila i Omladinska banka Odžak koja je osnovana 2013. godine. Memorandum o suradnji između Fondacije Mozaik i Općine Odžak za 2019. - 2022. je potpisan prethodne godine, i tako OB Odžak nastavlja s radom i narednih godina.

Opširnije:Nagrađeni projekt Omladinske Banke Odžak

SRETAN BOŽIĆ I BLAGOSLOVLJENA NOVA 2020. GODINA

bozic 900

Na zamolbu portala vlč. Pavao Brajinović  župnik župe Posavska Mahala napisao je Božićnu i Novogodišnju čestitku vjernicima izvan domovine koji smo daleko od rodne grude i od zemlje svojih korijena, ali od naše domovinske Crkve nikada nismo bili, niti ćemo ikada biti zaboravljeni. Čestitku Vam prenosimo u cijelosti:

Opširnije:SRETAN BOŽIĆ I BLAGOSLOVLJENA NOVA 2020. GODINA

Odžak je proslavio svoj Dan općine

Jedna od tri općine u Županije Posavskoj je općina Odžak koja obilježava osmog  veljače kao Dan općine.  To je zapravo datum kada je prija 24 godine nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i razgraničenja dozvoljen povratak predratnog stanovništva.

Opširnije:Odžak je proslavio svoj Dan općine

U Vojskovi se organizira 1. turnir u prstenu

Radost nam je najaviti turnir u „Prstenu“ kojeg po prvi puta organizira i pokreće mladež Vojskove s ciljem da ožive svoje mjesto u ove zimske dane i da organiziraju neki događaj u svojemu zavičaju. Početci ove stare, neobične i vrlo omiljene igre kako u Vojskovi tako i u većem dijelu Bosanske Posavine svidjela se grupica mladih i počeli su se družiti i gledati kako to drugi, stariji i spretniji rade.

Opširnije:U Vojskovi se organizira 1. turnir u prstenu

Obilježavanje obljetnice smrti fra Lovre Milanovića u D.Tramošnici

U spomen na 213.obljetnicu smrti sluge Božjega, fra Lovre Milanovića svećenika Franjevačke provincije Bosne Srebrene, Misno slavlje u župnoj crkvi svetog Ivana Krstitelja u Donjoj Tramošnici bit će održano u ponedjeljak 03.veljače s početkom u 11,00 sati. Svetu misu u spomen na fra Lovru koji je 3.veljače umro mučeničkom smrću, predvodit će đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić.

Opširnije:Obilježavanje obljetnice smrti fra Lovre Milanovića u D.Tramošnici

Završena rekonstrukcija savskoga nasipa u Posavini

Mjere obrane od poplava na području Oraške i Srednje Posavine u Županiji Posavskoj nakon rekonstrukcije savskoga nasipa sada su podignute na značajnu višu razinu, zajednički su konstatirali predstavnici mjerodavnih institucija koje su jučer (28.11.) obišli četiri dionice nasipa na kojima su obavljani radovi.

Opširnije:Završena rekonstrukcija savskoga nasipa u Posavini

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka