Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub11282020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Do kraja godine počinje izgradnja 36 stanova u Modriči

jerkovic cordas modricaMODRIČA – Da bi se zatvorio kolektivni centar i alternativni smještaji u Kladarima Donjim koji je još uvijek smješten u područnoj Osnovnoj školi u Modriči bi do kraja godine trebala početi izgradnja 36 stanova za koje su Vlada Republike Srpske i modrička lokalna uprava obezbijedili 2.000.000 eura, izjavio je u srijedu 13. svibnja 2015. Davor Čordaš kada je posjetio općinu Modriču.

Čordaš je tom zgodom kazao da će biti izgrađena dva stambena objekta za koja će Vlada Republike Srpske, u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja, posredstvom osiguranja javnih stambenih rješenja /CEB dva/ u Republici Srpskoj, obezbijediti 1,5 milion eura, a ostatak od 500.000 eura trebala bi obezbijediti sama općina Modriča.

„Danas smo precizirali obveze Ministarstva i lokalne uprave za izradu projekta koji bi bio završen do listopada, kada bi bila provedena tenderska procedura izbora izvođača radova“ – istakao je Čordaš, nakon sastanka s načelnikom općine Modriča Mladenom Krekić, na kojem su nazočili i potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković i savjetnik predsjednika Srpske Miladin Dragičević.

Čordaš je duboko uvijeren da će kolektivni centar u Kladarima Donjim i alternativni smještaji u Modriči biti raspušteni u idućoj godini.

Također je Čordaš kazao da je za Projekat CEB dva u Republici Srpskoj osigurano 18.190.000 eura kreditnih sredstava.

Načelnik općine Modriča Mladen Krekić je izrazio zadovoljstvo za pokrenuti projekt i kazao da će općina obezbijediti zemljište, projektnu i građevinsku dokumentaciju za izgradnju objekata i raspuštanje kolektivnog centra u kome izbjegla i raseljena lica žive u veoma teškim uvjetima.

Napomenimo da su Jerković i Čordaš taj dan posjetili i župne urede u Modriči i Garevcu.

Ovaj projekt je svakako od velike važnosti kako za te osobe koje još uvijek žive u kolektivnom centru u Kladarima Donjim tako i za naš Hrvatski puk, jer je krajnje vrijeme da se taj objekat Osnovne škole koji je do maksimuma iskorišten i uništen već jedan puta napusti.

Međutim postavlja se pitanje da li će taj objekat ikada biti saniran i adaptiran od strane Ministarstva Vlade Republike Srpske i modričke lokalna uprave koji su do zadnjeg dana vodili brigu o ovim osobama koje tamo borave već dvadeset godina.

Te osobe su do sada imali kakvu takvu skrb u kolektivnom centru i na kraju će dobiti novo izgrađene stanove u srcu Modriče, a što su dobili prognani Hrvati i Muslimani-Bošnjaci s područja ove općine od Ministarstva Vlade Republike Srpske i modričke lokalne uprave pitanje je koje se svakoga dana nameće i koje bezuspješno godinama čeka pravi odgovor.

Dakle, dok još po Garevcu i drugim hrvatskim mjestima ima mnogo porušenih kuća, Hrvati, koje smo mi izabrali, zdušno se brinu za one koji su to porušili i nas protjerali.

PRESS GIP-a

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka